Τεράστιες προοπτικές για την ελληνική εταιρεία κατασκευής συστημάτων θωράκισης EODH SA

Τεράστιες προοπτικές για την ελληνική εταιρεία κατασκευής συστημάτων θωράκισης EODH SA
Ομοίωμα του ολιστικού συστήματος προστασίας οχημάτων Advanced Shielding Platform Integrated System (ASPIS) παρουσίασε στην έκθεση στρατιωτικού υλικού IDEX 2019 στα ΗΑΕ η ελληνική εταιρεία EODH SA.
Το ελληνικό σύστημα προσέλκυσε το ενδιαφέρον των Αράβων και ξένων επισκεπτών, κυρίως από την Κίνα όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ελληνικής εταιρείας Ανδρέας Μητσής.
Το σύστημα προστασίας ASPIS αναπτύχθηκε σε συνεργασίας με τη γερμανική εταιρεία Novel Engineering Materials and Solutions (NEMS) η οποία μέλος του ελληνικού ομίλου και περιλαμβάνει συνδυασμό πολλαπλών επιπέδων ενεργούς και παθητικής θωράκισης, που μπορεί να τοποθετηθεί τόσο σε μικρά οχήματα μικρού βάρους, όσο και σε άρματα μάχης.
Το ολιστικό σύστημα προστασίας ASPIS περιλαμβάνει αντιβαλλιστική προστασία από κάθε γνωστή ή υπο ανάπτυξη απειλή με τη χρήση υλικών ΝΑΝΟ-τεχνολογίας, αποσυζευγμένο δάπεδο και σπονδυλωτή δομή με ενισχυμένη δομική αντοχή του οχήματος σε πλήγματα από νάρκες.
Τα βασικά τμήματα του συστήματος προστασίας ASPIS είναι ειδικά σχεδιασμένα και μια νέα γενιά αντικραδασμικών αντιναρκικών καθισμάτων με καινοτόμους μηχανισμούς που μπορούν να απορροφήσουν τους κραδασμούς από την έκρηξη ναρκών και αυτοσχεδίων εκρηκτικών μηχανισμών έχει αναπτυχτεί.
Για την κατασκευή των συστημάτων της η ελληνική εταιρεία συνεργάζεται με εξειδικευμένους προμηθευτές υλικών υψηλής τεχνολογίας από την Γερμανία την Γαλλία την Ιταλία και την Ελλάδα. 
Η στενή και αξιόπιστη συνεργασία της ελληνικής εταιρείας με τους προμηθευτές της είναι σημαντική, αφού όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της EODH SA «για την κατασκευή ορισμένων εξειδικευμένων υλικών χρειάζεται τουλάχιστον μέχρι και ένα έτος».
Η ελληνική εταιρεία EODH SA. αυτή την περίοδο ασχολείται μεταξύ άλλων με την κατασκευή τμημάτων θωράκισης των υπο αναβάθμιση και νέας κατασκευής γερμανικών αρμάτων μάχης Leopard 2A7V (αναβάθμιση 68 Leopard 2A4 & 16 Leopard 2A6 και 20 νέας κατασκευής Leopard 2A7V), καθώς και τη βιομηχανική υλοποίηση των υπογεγραμμένων επιστολών πρόθεσης (LOI) από αρκετούς πελάτες της εταιρείας.
Επιπλέον η ελληνική εταιρεία προσεκλήθη από τον Αμερικανό στρατιωτικό αντιπρόσωπο να επισκεφτεί την Ουάσινγκτον για την πραγματοποίηση διαπραγματεύσεων αναφορικά με το ολιστικό σύστημα προστασίας ASPIS και την αξιοποίηση του στα μελλοντικά τεθωρακισμένα οχήματα μάχης.
Εκτός από το παραπάνω στην ελληνική εταιρεία ανατέθηκε από φιλική προς την Ελλάδα ΝΑΤΟική χώρα η σχεδίαση από την αρχή ενός νέου θωρακισμένου οχήματα 4×4. 
Επιπρόσθετα τόσο τα ΗΑΕ όσο και ευρωπαϊκές χώρες έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για τα προϊόντα της EODH SA και πιο συγκεκριμένα για την αξιοποίηση τους στο μελλοντικό ευρωπαϊκό άρμα μάχης.
Τέλος η ελληνική εταιρεία έλαβε πρόσκληση από την Αυστραλία για την ίδρυση εγκαταστάσεων στην εν λόγω χώρα για την κατασκευή συστημάτων προστασίας τεθωρακισμένων οχημάτων του Στρατού της Αυστραλίας και πιο ειδικά του τροχοφόρου ΤΟΜΑ Boxer.
Υπενθυμίζεται ότι ο Στρατός της Αυστραλίας πρόσφατα παρήγγειλε 211 οχήματα Boxer στο πλαίσιο του σχεδίου εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. 
Το σύνολο των παραγγελιών καθώς και η υλοποίηση των υπο εξέλιξη προγραμμάτων επιτρέπει στην EODH SA την απασχόληση της μέχρι το 2025.
epirusblog.gr
5 of 5
Τεράστιες προοπτικές για την ελληνική εταιρεία κατασκευής συστημάτων θωράκισης EODH SA
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7825025725973202270
item