Άρτα: Το περίφημο "ΜΠΟΤΣΑΡΕΪΚΟ" στο Μικροσκόπιο της επιστημονικής τεχνικής ομάδας "BOULOUKI" στα ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ Άρτα: Το περίφημο "ΜΠΟΤΣΑΡΕΪΚΟ" στο Μικροσκόπιο της επιστημονικής τεχνικής ομάδας "BOULOUKI" στα ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Το περίφημο "ΜΠΟΤΣΑΡΕΪΚΟ" στο Μικροσκόπιο της επιστημονικής τεχνικής ομάδας "BOULOUKI" στα ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑΆρτα: Το περίφημο "ΜΠΟΤΣΑΡΕΪΚΟ" στο Μικροσκόπιο της επιστημονικής τεχνικής ομάδας "BOULOUKI" στα ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ
Την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, τριμελής ομάδα νεαρών Πολιτικών Μηχανικών κι Αρχιτεκτόνων επισκέφτηκε, στο γραφείο του, τον Δήμαρχο Κεντρικών Τζουμέρκων Μαρίνο Γαρνέλη επί παρουσία του Αντιδημάρχου Κ. Αλυμάρα και συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Η ομάδα αυτή με την ονομασία «Boulouki» (Πενταμελής της οποίας τα δύο μέλη απουσίαζαν) κινείται στον ευρύτερο χώρο των Τζουμέρκων και δραστηριοποιείται σε θέματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και κατασκευών. 

Η συζήτηση διεξήχθη επί τρίωρου και ο Δήμαρχος υποσχέθηκε στους νεαρούς επιστήμονες κάθε δυνατή βοήθεια στο έργο τους. 

Παράλληλα τους προσκάλεσε να κάνουν μία πρώτη έρευνα για το περίφημο «Μποτσαρέικο» (Ιστορικό) κτίριο στο Βουργαρέλι, το οποίο ο Δήμος, όταν περιέλθει νομίμως στην κατοχή του, προτίθεται να αξιοποιήσει ως μουσείο.
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Το περίφημο "ΜΠΟΤΣΑΡΕΪΚΟ" στο Μικροσκόπιο της επιστημονικής τεχνικής ομάδας "BOULOUKI" στα ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 6402850601023107972
Σχόλια
item