Διαμαντοπούλου: Η ισοπεδωτική αντίληψη Γαβρόγλου εξαφάνισε την ανώτατη τεχνολογική εκπαίδευση Διαμαντοπούλου: Η ισοπεδωτική αντίληψη Γαβρόγλου εξαφάνισε την ανώτατη τεχνολογική εκπαίδευση | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Διαμαντοπούλου: Η ισοπεδωτική αντίληψη Γαβρόγλου εξαφάνισε την ανώτατη τεχνολογική εκπαίδευση

Διαμαντοπούλου: Η ισοπεδωτική αντίληψη Γαβρόγλου εξαφάνισε την ανώτατη τεχνολογική εκπαίδευση

Απάντηση στην κριτική που είχε δεχθεί νωρίτερα από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, έδωσε η προκάτοχός του, Άννα Διαμαντοποπούλου. 

Ο κ.Γαβρόγλου, ατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την επιλογή του νέου προέδρου της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) είχε υποστηρίζει ότι: «Ιδιαίτερα στη διάρκεια της υπουργίας της κυρίας Διαμαντοπούλου, η ΑΔΙΠ χρησιμοποιήθηκε ως ένα όργανο, ως ένα εργαλείο για να αναδείξει τις αδυναμίες των ελληνικών πανεπιστημίων και των ελληνικών ΤΕΙ. 

Η κ.Διαμαντοπούλου, στην απάντησή της, αφού χαρακτηρίζει ασυναρτησίες τα όσα είχε υποστηρίξει ο κ.Γαβρόγλου, σημειώνει ότι όσο κι αν είναι εξαιρετικά δύσκολο να προσπαθήσει κάποιος να βγάλει συμπεράσματα από τα όσα είπε ο υπουργός, εντούτοις «δεν μπορεί παρά να σημειώσει την παραδοχή του ότι η ΑΔΙΠ έκανε σημαντική δουλειά». 

Η κ.Διαμαντοπούλου, πρόσθεσε πως η ΑΔΙΠ ξεκίνησε «από την ανάδειξη, πράγματι, των αδυναμιών των Πανεπιστημίων και υποβάλλοντας προτάσεις πώς αυτές θα μπορούσαν να διορθωθούν.


Η ισοπεδωτική αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Γαβρόγλου για την Ανώτατη Παιδεία, είναι αυτή που οδήγησε την μετατροπή των ΤΕΙ σε ΑΕΙ, χωρίς καμία αξιολόγηση ιδρυμάτων, προγραμμάτων και διδασκόντων, εξαφανίζοντας εξ ολοκλήρου την ανώτατη τεχνολογική εκπαίδευση από τη χώρα στο βωμό της εξεύρεσης κάποιων ψήφων για τις εκλογές. 

Και η αναχρονιστική τους αντίληψη για τη Δημόσια Παιδεία είναι αυτή που στρέφεται κατά των μεσαίων και χαμηλών οικονομικών στρωμάτων, αφού οι «έχοντες» μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Η ζημιά που έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν σε βάρος της χώρας και της νέας γενιάς είναι ανυπολόγιστη».
epirusblog.gr
5 of 5
Διαμαντοπούλου: Η ισοπεδωτική αντίληψη Γαβρόγλου εξαφάνισε την ανώτατη τεχνολογική εκπαίδευση
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 7564026011540146069
Σχόλια
item