Γιάννενα: ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ - Καμπανάκι κινδύνου για τα παράνομα συνεργεία

Γιάννενα: ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ - Καμπανάκι κινδύνου για τα παράνομα συνεργεία
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος ανέλυσαν στον Δήμαρχο Ιωαννίνων τα μέλη του Σωματείου Μηχανοτεχνιτών – Φανοποιείων – Ζήτημα και η απομάκρυνση αυτοκινήτων χωρίς πινακίδες που παραμένουν στα συνεργεία με σκοπό να ανακυκλωθούν. 
Με τον πρόεδρο του Σωματείου Μηχανοτεχνιτών – Φανοποιείων και συναφών επαγγελμάτων Ιωαννίνων, «Ο Αρχιμήδης», Χρήστο Μπάη, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.
Ο κ. Μπάης έθεσε μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο ζητώντας τη βοήθεια του Δήμου, στο πλαίσιο πάντα των αρμοδιοτήτων του.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μπάης ενημέρωσε το Δήμαρχο για ένα φαινόμενο που λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις και αφορά την ύπαρξη και λειτουργία παράνομων συνεργείων, γεγονός που δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό αλλά και περιβαλλοντικά ζητήματα, καθότι πολλά απ’ αυτά τα συνεργεία δεν λειτουργούν κάτω από τους προβλεπόμενους όρους, με τον Δήμαρχο να δεσμεύεται ότι θα πράξει τα δέοντα σε ότι αφορά τις αρμοδιότητες του Δήμου.
Παράλληλα, ο Δήμαρχος πήρε την πρωτοβουλία να προσδιοριστεί μια συνάντηση με τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης της Παμβώτιδας με σκοπό να ενημερωθεί το Σωματείο για τις υποχρεώσεις που έχουν προς αυτόν.
Ο πρόεδρος του Σωματείου ζήτησε επίσης τη συμβολή του Δήμου Ιωαννιτών στην απομάκρυνση αυτοκινήτων χωρίς πινακίδες που παραμένουν στα συνεργεία με σκοπό να ανακυκλωθούν ή να καταστραφούν, ενώ παράλληλα έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης έξω από τα συνεργεία.
Τέλος, αιτήθηκε την ασφαλτόστρωση δρόμων που οδηγούν σε συνεργεία ή τη συντήρηση όσων είναι ήδη κατασκευασμένοι καθώς επίσης και την παραχώρηση εκ μέρους του Δήμου κάποιου χώρου ώστε να μπορούν να πραγματοποιούνται διάφορα ενημερωτικά σεμινάρια.
Ο κ. Μπέγκαςπρότεινε το Πνευματικό Κέντρο του πρώην Δήμου Ανατολής, ως ένα χώρο που θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες του Σωματείου, ενώ συμφώνησε, σε συνεργασία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, να διερευνηθεί η δυνατότητα τοποθέτησης κάδων ανακύκλωσης σε συνεργεία που μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων.
Σε ότι αφορά δε την πρόσβαση προς τα συνεργεία, ο Δήμαρχος ζήτησε από τον κ. Μπάη μια πλήρη καταγραφή των σημείων όπου υπάρχει πρόβλημα προκείμενου να ενταχτούν σε σχετική εργολαβία στον επόμενο προγραμματισμό των τεχνικών έργων.
anex.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ - Καμπανάκι κινδύνου για τα παράνομα συνεργεία
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5171123862009581375
item