Πρέβεζα: Εντάχθηκε το έργο της διαμόρφωσης της Τάφρου Αγίου Ανδρέα- Μια ακόμη σημαντική παρέμβαση για το Δήμο της Πρέβεζας

Πρέβεζα: Εντάχθηκε το έργο της διαμόρφωσης της Τάφρου Αγίου Ανδρέα- Μια ακόμη σημαντική παρέμβαση για το Δήμο της Πρέβεζας

Την ένταξη του έργου "Διαμόρφωση Τάφρου Αγίου Ανδρέα" με προϋπολογισμό 2.287.112,00 ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Το προτεινόμενο έργο το οποίο θα κατασκευαστεί από τον Δήμο Πρέβεζας, χωροθετείται περιμετρικά και έξωθεν των τειχών του Αγίου Ανδρέα εντός πόλεως Πρέβεζας.


Περιλαμβάνονται δε, τμήμα της οδού Περδικάρη από το Ηρώο μέχρι την Ανατολική Πύλη του πρώην Στρατοπέδου Δούκα, η οδός Δ. Μπάλκου σε όλο το μήκος της καθώς και οι δύο κάθετοι της προς την οδό Σπηλιάδου. 


Προτείνεται επίσης η διαμόρφωση του χώρου δίπλα στην Λέσχη Αξιωματικών. Οι εργασίες που προβλέπονται να γίνουν για την κατασκευή συνοπτικά είναι:

1. Αποξήλωση ασφαλτοτάπητα, πλακοστρώσεων, κρασπέδων - γενικές εκσκαφές
2.Καθαιρέσεις βάσεων σκυροδεμάτων και υπαρχόντων πρόχειρων κατασκευών
3.Διάστρωση-επισκευή βάσης οδοποιίας
4.Διάστρωση πλάκας σκυροδέματος έδρασης (καλντερίμι-πεζοδρόμια-κυβόλιθοι)
5.Τοποθέτηση νέων κρασπεδο-ρείθρων όπως απαιτείται υψομετρικά.
6. Επίστρωση μαρμαροκυβολίθων απόχρωσης γκρί με γωνίες στρογγυλευμένες.
7.Επίστρωση με πλάκες πεζοδρομίου.
8.Διαμόρφωση διαβάσεων Α.Μ.Ε.Α. και διαμόρφωση όδευσης τυφλών.
9.Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης όμβριων (υδροληψία, φρεάτια και σωλήνες, συνδέσεις, σύνδεση με το υφιστάμενο δίκτυο πόλεως)
10.Κατασκευή ξύλινης πέργκολας και καθιστικών.
11.Φυτεύσεις δένδρων και θάμνων διάφορων κατηγοριών και χλοοτάπητα.
12.Τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων.
13.Τοποθέτηση νέων ιστών φωτισμού.
14.Λοιπές εργασίες αποπεράτωσης.


Στόχος είναι η ανάδειξη της Τάφρου περιμετρικά των τειχών του Κάστρου Αγ. Ανδρέα και η επαναχρησιμοποίηση της από τους πολίτες τόσο ως χώρος αναψυχής όσο και ως κόμβος σύνδεσης περιοχών της πόλης. 


Κύριοι άξονες της προτεινόμενης μελέτης αποτελούν η διαμόρφωση της τάφρου του κάστρου σε άμεση αισθητική συνάρτηση με τα πετρόκτιστα τείχη, η διαμόρφωση λωρίδας πρασίνου που "αναδεικνύει" τα τείχη, η κατασκευή και τοποθέτηση κατά θέσεις καθιστικών, καθώς και η διαμόρφωση του όμορου χώρου στην Λέσχη Αξιωματικών για συγκέντρωση-αναψυχή με ήπιες διαμορφώσεις. 

Επιπλέον, προβλέπονται η υπογειοποίηση του δικτύου ρεύματος και σημειακές παρεμβάσεις στα τείχη του κάστρου.

Πρόκειται για μια μεγάλη και σημαντική παρέμβαση για την Πρέβεζα η οποία θα αναπλάσει και θα αναδείξει μια ιστορική γωνιά της πόλης δημιουργώντας έναν χώρο, αναψυχής, περιπάτου και πρασίνου για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της.
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Εντάχθηκε το έργο της διαμόρφωσης της Τάφρου Αγίου Ανδρέα- Μια ακόμη σημαντική παρέμβαση για το Δήμο της Πρέβεζας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 2585811348647042850
item