Γιάννενα: Στα χνάρια των Μπιζανομάχων…

Γιάννενα: Στα χνάρια των Μπιζανομάχων…

Εκατοντάδες αθλητές, από 22 διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, βρέθηκαν στην πιο ιστορική διαδρομή της πόλης. 


Στα χνάρια των Μπιζανομάχων. Εκείνων που το 1913 και μετά από εξαντλητικές μάχες που κόστισαν χιλιάδες ζωές, έμπαιναν ελευθερωτές στην πόλη των Ιωαννίνων. 

Ο «Μπιζάνιος Δρόμος» πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 21 Φεβρουαρίου 1971, στο πλαίσιο του εορτασμού για την απελευθέρωση της πόλης. 

Εμπνευστής και διοργανωτής του αγώνα δρόμου ήταν ο Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Ιωαννίνων (ΑΓΣΙ). Διακόπηκε το 1984 και χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια για να ξαναμπεί στη ζωή της πόλης.

Έτσι φτάσαμε στο 2012, όπου ο Μπιζάνιος Δρόμος αναβίωσε για πρώτη φορά και χρόνο με τον χρόνο κερδίζει όλο και περισσότερους αθλητές.
Φέτος στην ιστορική διαδρομή βρέθηκαν 800 αθλητές ενώ εκατοντάδες μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων έτρεξαν στις μικρότερες διαδρομές.
Η μέρα πραγματικά ανοιξιάτικη, έδωσε την δυνατότητα σε εκατοντάδες Γιαννιώτες να βγουν στους δρόμους και να χειροκροτήσουν μικρούς και μεγάλους.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας και ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κώστας Γκόγκος συνεχάρησαν όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στην μεγάλη εκδήλωση, μια εκδήλωση που χρόνο με τον χρόνο κατακτά έδαφος και καθίσταται σημαντική για τα αθλητικά δρώμενα.
Τις τρεις πρώτες θέσεις στους άνδρες κατέλαβαν οι Θανάσης Μπαρμπαγιάννης, Αλέξανδρος Δημάκος και Αλέξανδρος Τζουμάκας και στις γυναίκες οι Δήμητρα Τζαλοκώστα, Δήμητρα Ανδρούτσου και Νικολέτα Τζαβάρα.

Πηγή: epiruspost.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Στα χνάρια των Μπιζανομάχων…
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7242316792788910718
item