Πρέβεζα: Επίκεντρο του κεφιού η Πρέβεζα την Αποκριά και την Καθαρά Δευτέρα

Πρέβεζα: Επίκεντρο του κεφιού η Πρέβεζα την Αποκριά και την Καθαρά Δευτέρα


Μια μεγάλη παρέα χαράς, κεφιού και ξεγνοιασιάς θα γίνει και τις φετινές Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα η πόλη της Πρέβεζας, φιλοξενώντας και πάλι ξεχωριστές εκδηλώσεις. 

Η πρώτη Κυριακή της Αποκριάς είναι αφιερωμένη στους μικρούς φίλους στο πάρτι που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Δημοτικής Αγοράς με ελεύθερη είσοδο για όλους, με σερπατίνες, εδέσματα και πολύ κέφι. 

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου το καρναβάλι θα είναι και φέτος υπόθεση...καθαρά γυναικεία με τις Γυναίκες της Πρέβεζας να συνεχίζουν μια παράδοση 60 και πλέον χρόνων παρελάζοντας στους δρόμους της πόλης. 

Το Σάββατο 9 Μαρτίου την "σκυτάλη" παίρνει το Καρναβαλικό Κομιτάτο της Πρέβεζας κορυφώνοντας, με την μεγάλη Καρναβαλική παρέλαση ,ενώ μια σειρά από εκδηλώσεις θα πραγματοποιήσει καθόλη τη διάρκεια της Αποκριάς.

Όπως κάθε χρόνο χιλιάδες καρναβαλιστές θα συμμετέχουν στην παρέλαση η οποία θα καταστήσει την Πρέβεζα επίκεντρο κεφιού για ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα. Οι εκδηλώσεις όμως δεν τελειώνουν εκεί.

Την Κυριακή 10 Μαρτίου ώρα 11 το πρωί οι απανταχού φίλοι του ποδηλάτου θα συνδυάσουν την αγάπη τους για το ποδήλατο και την ξεγνοιασιά της Αποκριάς διοργανώνοντας μια πρωτότυπη "Καρναβαλάδα". 

Και μόλις πέσει η νύχτα το Καρναβαλικό Κομιτάτο θα αποχαιρετήσει και φέτος την Αποκριά με μια μεγάλη γιορτή στην πλατεία Ανδρούτσου και το κάψιμο του Καρνάβαλου. 

Κι όλα αυτά αποτελούν μόνο "προθέρμανση" για την μεγάλη γιορτή της Καθαράς Δευτέρας. 

Η παραλία, το ιστορικό Κέντρο της πόλης και τα Δημοτικά Διαμερίσματα θα φιλοξενήσουν παραδοσιακές και αγαπημένες μουσικές, ενώ με την συνεργασία του Δήμου και των Συλλόγων θα μοιραστούν σε όλους τους επισκέπτες νηστίσιμα εδέσματα. 

Από το Σαϊτάν Παζάρ μέχρι τον Παντοκράτορα κι από τον Μύτικα μέχρι το Κανάλι, τον Λούρο την Καστροσυκιά θα πραγματοποιηθούν παραδοσιακά Κούλουμα, ενώ τον ρυθμό στους δρόμους της Πρέβεζας θα δώσουν τα Χάλκινα από την Πτολεμαΐδα.
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Επίκεντρο του κεφιού η Πρέβεζα την Αποκριά και την Καθαρά Δευτέρα
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 4601453073827042565
item