Άρτα: Υπογράφτηκε η προγραμματική σύμβαση για την ανακατασκευή της ιστορικής Γέφυρας Κοράκου Άρτα: Υπογράφτηκε η προγραμματική σύμβαση για την ανακατασκευή της ιστορικής Γέφυρας Κοράκου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Υπογράφτηκε η προγραμματική σύμβαση για την ανακατασκευή της ιστορικής Γέφυρας Κοράκου


Άρτα: Υπογράφτηκε η προγραμματική σύμβαση για την ανακατασκευή της ιστορικής Γέφυρας Κοράκου
Σε φάση υλοποίησης εισέρχεται το έργο της αποκατάστασης της ιστορικής Γέφυρας Κοράκου στην Κοιλάδα του Αχελώου, συνολικού προϋπολογισμού 16,5 εκατ. ευρώ. 

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα με θέμα «Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Κληρονομιά – Γέφυρα Κοράκου στην Κοιλάδα Αχελώου» υπογράφτηκε ανάμεσα στους φορείς υλοποίησης η προγραμματική σύμβαση του έργου.

Την προγραμματική σύμβαση για την ανακατασκευή της Γέφυρας Κοράκου συνυπέγραψαν οι υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Πρύτανης του ΕΜΠ Ι. Γκόλας και το ΤΕΕ, παρουσία της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη, του αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά, του δημάρχου Γ. Καραϊσκάκη Περικλή Μίγδου, ευρωβουλευτών και υπηρεσιακών παραγόντων.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης εξέφρασε τη χαρά του για την δρομολόγηση της αναστήλωσης της ιστορικής Γέφυρας και συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν στην εξέλιξη αυτή. 

Επικαλούμενος και την εμπειρία με το έργο αναστήλωσης της γέφυρας Πλάκας, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει στενή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την υλοποίηση του έργου.

«Η γέφυρα της Πλάκας έπεσε από την ελληνική γραφειοκρατία. Αυτή είναι η αλήθεια. Δυστυχώς έπρεπε να προκληθεί αυτό το “τράνταγμα” για να εργαστούμε όλοι μαζί. Το ίδιο θέλει και η γέφυρα Κοράκου. 

Να εργαστούμε όλοι μαζί. Στο παρελθόν είχα δηλώσει στον Γράμμο, πώς πρέπει να κλείσουμε τις πληγές του Εμφυλίου. Αυτό κάνουμε σήμερα. Εμείς οι νεοέλληνες έχουμε την υποχρέωση να κλείσουμε αυτή την πληγή».

maxitisartas.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Υπογράφτηκε η προγραμματική σύμβαση για την ανακατασκευή της ιστορικής Γέφυρας Κοράκου
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 6564755918522123723
Σχόλια
item