Ακμή: Τι δείχνει για την υγεία σας το πού εμφανίζονται τα σπυράκια

Ακμή: Τι δείχνει για την υγεία σας το πού εμφανίζονται τα σπυράκια
Αν έχετε προσέξει ότι τα σπυράκια της ακμής εμφανίζονται συνήθως σε κάποια συγκεκριμένα σημεία του προσώπου σας, τότε είναι πιθανό να μπορέσετε να εξάγεται μερικά πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για την γενικότερη κατάσταση της υγείας σας.
Σύμφωνα με τον ελληνικής καταγωγής John Tsagaris, ο οποίος ειδικεύεται σε θέματα παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής, η ακμή μπορεί να είναι αποτέλεσμα πολλαπλών παραγόντων που κυμαίνονται από το άγχος και τη διατροφή, μέχρι την αφυδάτωση και τις αλλεργίες, αλλά προκαλείται κυρίως από κάποια ορμονική δραστηριότητα.
Στην κινεζική ιατρική, η ακμή ερμηνεύεται ως αποτέλεσμα της ανισορροπίας του συστήματος που ελέγχει την υγεία του δέρματος, το οποίο αποτελείται από τους πνεύμονες και τα νεφρά. 
Σύμφωνα με αυτό το σκεπτικό, το δέρμα επηρεάζεται από μεγάλες διακυμάνσεις των ορμονών, που επηρεάζουν την παραγωγή σμήγματος, καθώς και το pΗ του δέρματος, προκαλώντας έτσι ανάπτυξη βακτηρίων και φραγμένους πόρους. Αυτό οδηγεί σε φλεγμονή και σπυράκια.
Τι δείχνει η ακμή ανάλογα με του πού εμφανίζονται τα σπυράκια στο πρόσωπο
  • Μέτωπο: Δείχνει πρόβλημα στην διατροφή. Προσπαθήστε να τρώτε λιγότερες επεξεργασμένες τροφές και μειώστε την ποσότητα του λίπους στη διατροφή σας, αφού αυτά επηρεάζουν αρνητικά το πεπτικό σύστημα. Πίνετε άφθονο νερό και βεβαιωθείτε ότι κοιμάστε 7-9 ώρες κάθε βράδυ, για να δώσετε αρκετό χρόνο στο πεπτικό σας σύστημα να αμβλύνει τις ανισορροπίες.
  • Μάγουλα: Είναι βασική ένδειξη αυξημένου στρες, σύμφωνα με τον John Tsagaris. Η ακμή στα μάγουλα είναι αποτέλεσμα του στρες στο αναπνευστικό σύστημα. Το κάπνισμα, ή/και οι αλλεργίες μπορεί να είναι βασικός παράγοντας, ωστόσο είναι σώφρον εξετάσετε και τη διατροφή σας και τον τρόπο ζωής στο σύνολό του.
  • Στόμα και πηγούνι: Αυτό είναι συνήθως αποτέλεσμα ορμονικών αλλαγών και στρες. Ο δρ Tsagaris υποστηρίζει ότι “πρέπει να επιτρέπετε στον οργανισμό να λειτουργεί σωστά, χωρίς να τον αντιμετωπίζετε ως μια μηχανή και να θυμάστε πάντα, ότι ο επαρκής ύπνος, η χαλάρωση, η ενυδάτωση και μια ισορροπημένη, υγιεινή διατροφή, μπορεί να βοηθήσουν το δέρμα σας να παραμείνει υγιές.
  • Μύτη: Αν τα σπυράκια της ακμής εμφανίζονται στην μύτη σας, τότε αυτό είναι συνήθως πρόβλημα κακής διατροφής και δυσπεψίας. Οι τοξίνες, οι πολλές ορμόνες και οι ελεύθερες ρίζες προκαλούν φλεγμονή και ακμή.
iatropedia.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Ακμή: Τι δείχνει για την υγεία σας το πού εμφανίζονται τα σπυράκια
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2951840338148255568
item