Γιάννενα: ΣΤΕΓΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ - Σταθερά βήματα για να ξεκινήσει η λειτουργία τους

Γιάννενα: ΣΤΕΓΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ - Σταθερά βήματα για να ξεκινήσει η λειτουργία τους
Η πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ, απεύθυνε κάλεσμα στους τοπικούς φορείς, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τον πρώτο μεγάλο οικισμό στην Ελλάδα, όπου θα ζουν 35 άτομα με αναπηρία. 
Με σταθερά βήματα και με μοναδικό στόχο οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα, η ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων, προχωρά τις διαδικασίες, για την επίτευξη του σκοπού, για τον οποίο δημιουργήθηκαν οι Στέγες.
Στο πλαίσιο αυτό η Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων, Νατάσα Μπέγκα, απεύθυνε κάλεσμα στους τοπικούς φορείς, προκειμένου να δουν από κοντά και να γνωρίσουν, τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.
Ωστόσο, στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκαν από πλευράς δήμων ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, εκπρόσωποι των δήμων Ζίτσας και Πωγωνίου, ενώ από πλευράς οργανισμών ανταποκρίθηκε η διευθύντρια των Υπηρεσιών του Νοσοκομείου Χατζηκώστα κα. Κωστή.
Σε δηλώσεις της χθες, στο Ioannina TV, η κα. Μπέγκα, σημείωσε πως περίμενε μεγαλύτερη ανταπόκριση στο κάλεσμα της προκειμένου όπως είπε να ενημερώσει τους δημάρχους για το έργο της ΕΛΕΠΑΠ που αφορά σε ενήλικες που θα μείνουν στις Στέγες.
Η κα. Μπέγκα κάλεσε τους εκπροσώπους, που όμως δεν παρέστησαν, για να τους ενημερώσει για το έργο και παράλληλα να επικοινωνήσει το μήνυμα ώστε να εκδηλωθεί ενδιαφέρον και να υπάρξει η δυνατότητα και υποβολής αιτήσεων από πλευράς των ενδιαφερόμενων.
«Οι Στέγες έρχονται να καλύψουν μια μεγάλη ανάγκη καθώς σε αυτές αναμένεται να μείνουν άτομα που για διαφόρους λόγους δεν έχουν κανέναν δικό τους να τους φροντίσει ή έχουν φύγει οι συγγενείς τους από τη ζωή» είπε μεταξύ άλλων για να συνεχίσει λέγοντας ότι πρόκειται για ένα έργο που έχει ολοκληρωθεί ενώ ,σύμφωνα με την κα. Μπέγκα, έχουν παραλάβει και τον εξοπλισμό τον οποίον και έχουν αποθηκευμένο στο κεντρικό κτήριο της ΕΛΕΠΑΠ.
Παρών στην ενημέρωση ο δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα.
Ο κ. Μπέγκας αναφέρθηκε στην σημασία του έργου που επιτελεί η ΕΛΕΠΑΠ ενώ αναφερόμενος στις Στέγες υποστήριξε ότι είναι ένα μεγάλο έργο που θα συμβάλλει καθοριστικά στην βελτίωση των όρων ζωής των ανθρώπων που θα ζήσουν εκεί.
Οι εκκρεμότητες και το έργο
Από την άλλη, σε εκκρεμότητα υπάρχουν θέματα τόσο διαδικαστικά όσο και πρακτικά καθώς θα πρέπει να προχωρήσουν οι προσλήψεις προσωπικού, που είναι και το μεγάλο ζητούμενο, για να ξεκινήσει η λειτουργία των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης της ΕΛΕΠΑΠ.
Να υπενθυμίσουμε ότι στο παρελθόν έχει ανακύψει πρόβλημα και με την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας των στεγών.
Για το πρόβλημα υπήρξε έγγραφη απάντηση από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Στην απάντηση η αναπληρώτρια υπουργός κα. Φωτίου, ξεκαθάριζε ότι με την δημοσίευση της ΚΥΑ, η ΕΛΕΠΑΠ θα μπορούσε να προβεί στην έκδοση της άδειας λειτουργίας χωρίς να παρεμποδίζεται από το γεγονός ότι τα χωροταξικά χαρακτηριστικά της διαφέρουν από τα προβλεπόμενα στη νέα ΚΥΑ.
Οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης της ΕΛΕΠΑΠ αποτελούν τον πρώτο μεγάλο οικισμό στην Ελλάδα, όπου θα ζουν 35 άτομα με αναπηρία, ο καθένας στο δικό του δωμάτιο, με τη στήριξη 25 ατόμων ως εξειδικευμένο προσωπικό.
Το κτιριακό συγκρότημα περιλαμβάνει επτά ισόγειες κατοικίες, ανεξάρτητες μεταξύ τους, και ένα κοινόχρηστο κτίριο καθημερινής απασχόλησης και ψυχαγωγίας.
anex.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΣΤΕΓΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ - Σταθερά βήματα για να ξεκινήσει η λειτουργία τους
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2251401013485951681
item