Κρήτη: Λίστες στα… φαρμακεία για το εμβόλιο του ιού της γρίπης Κρήτη: Λίστες στα… φαρμακεία για το εμβόλιο του ιού της γρίπης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κρήτη: Λίστες στα… φαρμακεία για το εμβόλιο του ιού της γρίπης

emvolio

Εκατοντάδες είναι οι πολίτες στην Κρήτη που ψάχνουν το εμβόλιο του ιού της γρίπης προκειμένου να προφυλαχτούν – έστω και κατ’ όπιν εορτής – από τον Η1Ν1.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, μετά και τους τέσσερις θανάτους που καταγράφηκαν στο νησί, μεταξύ αυτών και της 6χρονης Εύχαρις, τόσο τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες όσο και οι υγιείς πολίτες επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Στα φαρμακεία όμως δεν υπάρχει ούτε… δείγμα εμβολίων στις αποθήκες με τους φαρμακοποιούς , να φτιάχνουν λίστες με τους ενδιαφερομένους προκειμένου να προμηθευτούν νέα εμβόλια.

«Δεν πρόκειται για έλλειψη»

Σε επικοινωνία που είχε το cretapost με τον πρόεδρο του Συλλόγου Φαρμακοποιών νομού Ηρακλείου, Γιάννη Τσικανδηλάκη αναφέρθηκε πως δεν υπάρχει έλλειψη εμβολίων.

«Δεν πρόκειται για έλλειψη εμβολίων στο Ηράκλειο ή γενικότερα στην Ελλάδα. Απλώς οι εμβολιασμοί γίνονται Οκτώβριο με Νοέμβριο. 

Τότε είναι ο προγραμματισμός τους. Μάλιστα, τα φαρμακεία φέτος προχώρησαν σε προμήθεια εμβολίων 20% περισσότερα από τον περασμένο έτος», επεσήμανε ο κ. Τσικανδηλάκης ο οποίος παράλληλα τόνισε πως «δεν χρειάζεται ο πανικός».
epirusblog.gr
5 of 5
Κρήτη: Λίστες στα… φαρμακεία για το εμβόλιο του ιού της γρίπης
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 4849928857852307118
Σχόλια
item