Θερμή υποδοχή Μητσοτάκη στην Κοζάνη: Σ' ευχαριστούμε γι' αυτά που έκανες για τη Μακεδονία Θερμή υποδοχή Μητσοτάκη στην Κοζάνη: Σ' ευχαριστούμε γι' αυτά που έκανες για τη Μακεδονία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θερμή υποδοχή Μητσοτάκη στην Κοζάνη: Σ' ευχαριστούμε γι' αυτά που έκανες για τη Μακεδονία

Θερμή υποδοχή Μητσοτάκη στην Κοζάνη: Σ' ευχαριστούμε γι' αυτά που έκανες για τη Μακεδονία

Πλήθος κόσμου υποδέχθηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πόλη της Κοζάνης, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί σε περιοχές της Μακεδονίας, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις και την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή. 

Οι πολίτες περίμεναν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να του σφίξουν το χέρι, ενώ φώναζαν «ευχαριστούμε γι αυτό που έκανες για τη Μακεδονία , έκανες πολλά για την Μακεδονία».

Δείτε το βίντεο από την υποδοχή του προέδρου της ΝΔ στην Κοζάνη: Στην ομιλία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώ από την κριτική του δεν εξαιρέθηκε ούτε ο Πάνος Καμμένος. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ παραβρέθηκε σε εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητας του Γιώργου Κασαπίδη για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. 


Στην αναφορά του για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «η πρωτοβουλία Τσίπρα βρίσκεται απέναντι στο 70% του ελληνικού λαού» και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός «ήταν ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή πως είχε γραμμάτια, δεν ξέρω τι, αναλάβει για να εξοφλήσει».

Πιο αναλυτικά δήλωσε: «Η πολιτική πρωτοβουλία αυτή του κ. Τσίπρα βρίσκεται απέναντι στο 70% του ελληνικού λαού. 


Μία κυβέρνηση της αριστεράς βρέθηκε απέναντι στο λαό , απέναντι σε όλους τους Έλληνες. Ο κ. Τσίπρας ήταν ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή πως είχε γραμμάτια, δεν ξέρω τι, αναλάβει για να εξοφλήσει, η αλήθεια όμως είναι σκληρή για την Ελλάδα. 

Ο κ. Τσίπρας πήρε αποστάσεις από μία εθνική πολιτική που πάει πίσω δεκαετίες. Καμία προηγούμενη κυβέρνηση δε δέχθηκε να εκχωρήσει μακεδονική εθνότητα , μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα μακεδονική. Βρισκόμουν στο γραφείο μου στη Βουλή, τον περασμένο Μάιο ή Ιούνιο όταν χτύπησε το τηλέφωνό μου και ήταν ο πρωθυπουργός. 

Με πήρε να μου ζητήσει την άποψη μου για το Ίλιντεν το οποίο είχε ήδη συμφωνήσει. Αν δεν υπήρχε έντονη αντίδραση της ΝΔ και των άλλων κομμάτων θα το είχε δεχθεί. 

Ο κ.Τσίπρας ήταν και είναι πρόεδρος ενός κόμματος που το 2008 τα κορυφαία του στελέχη ζητούσαν να αναγνωριστούν τα Σκόπια ως Μακεδονία σκέτο».

kozani_mitso1

kozani_mitso2
Αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο είπε: Από την πρώτη στιγμή θέσουμε όλους προ των ευθυνών τους. Θέσαμε προ των ευθυνών του και τον Πάνο Καμμένο, τον όψιμο Μακεδονομάχο» και πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε τώρα απέναντι σε μία κυρωμένη συμφωνία. Είχαμε μία ξεκάθαρη συναλλαγή στη Βουλή τις τελευταίες εβδομάδες που ευτελίζουν το κοινοβούλιο. 

Καταφέραμε με αυτά που έκανε ο Τσίπρας στη Βουλή να γίνουμε μία βαλκανική χώρα στην Ευρώπη. Το πρώτο το οποίο θα κάνω ως επόμενος πρωθυπουργός είναι ότι δε θα απεμπολήσω το δικαίωμα της Ελλάδας να ασκήσω βέτο στην ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων. 

Επίσης την φράση “καλωσορίζω τον Μακεδόνα πρωθυπουργό” δε θα την ακούσετε ποτέ από μένα. Θα αγωνιστώ να κατοχυρώσω τα μακεδονικά προϊόντα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την εκτίμησή για τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών στις 26 Μαΐου, μαζί με τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές, καλώντας σε συστράτευση όλων των στελεχών της ΝΔ.


kozani_mitso3
epirusblog.gr
5 of 5
Θερμή υποδοχή Μητσοτάκη στην Κοζάνη: Σ' ευχαριστούμε γι' αυτά που έκανες για τη Μακεδονία
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2447674329650197263
Σχόλια
item