Έρχονται επιτέλους «Βαμμένοι στα Χρώματα στου Πολέμου» … Οι Ινδιάνοι της Α.Σ

Έρχονται επιτέλους «Βαμμένοι στα Χρώματα στου Πολέμου» … Οι Ινδιάνοι της Α.Σ
Περισσότερα από σαράντα containers έχουν φτάσει στην χώρα μας, γεμάτα με απαραίτητα ανταλλακτικά για τα μεταχειρισμένα ελικόπτερα OH-58 Kiowa Warrio που θα ενισχύσουν τον στόλο των επιθετικών ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού.
Πρόκειται για υλικά που επιλέχθηκαν, τα περισσότερα ένα ένα, από τα κλιμάκια της Αεροπορίας Στρατού, που βρέθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες για να επιλέξουν από κοντά τα ελικόπτερα και τα υλικά που θα τα συνοδεύουν.

Εδώ και καιρό έχει γίνει γνωστό πως ένας αριθμός των  ελικοπτέρων Kiowa έχουν βαφτεί ήδη στα Ελληνικά χρώματα και περιμένουν το ταξίδι για το Ελληνικό έδαφος.

Σύμφωνα με Επιτελείς της ΔΑΣ η Διεύθυνση κατάφερε και ξεπέρασε όλους τους σκοπέλους και η μεταφορά των Ελικοπτέρων που βαμμένα ήδη με τα Ελληνικά Χρώματα και ετοιμοπόλεμα …Έχει δε οργανωθεί και  η μεταφορά τους με πλοία .
Τα ελικόπτερα είναι ετοιμοπόλεμα και  θα έρθουν σχεδόν όλα μαζί …Ενώ στην 1η ΤΑΞΑΣ κάνουν χώρο στα Υπόστεγα όπου ήδη επικρατεί αναβρασμός ..
Το ΓΕΣ  σε συνεργασία με την ΔΑΣ εκτιμά  ότι επιχειρησιακά βολεύει να διασπαρούν σε όλη την μεθόριο τα ελικόπτερα και να προσδώσoυν σημαντικές ικανότητες επιτήρησης  λόγω της ύπαρξης του Mast Mounted Sight (MMS) που διαθέτει υψηλής ανάλυσης τηλεοπτική κάμερα, αισθητήρες θερμικής απεικόνισης και λέιζερ τηλέμετρο / καταδείκτη …
και επιτρέπει  να εκτελεί επιχειρήσεις ημέρα και νύκτα, μια ικανότητα που  μέχρι τώρα δεν διαθέτει ο Ελληνικός Στρατός  …Εκτός βέβαια των Ε/Π των Απάτσι!
Τα 70  ελικόπτερα (ένοπλης) αναγνώρισης  αλλά και ( ελαφράς) επιθετικής κρούσης τύπου «»OH-58D Kiowa Warrior»  θα εντάξει στο ενεργητικό της η Α.Σ τα οποία  αποσύρθηκαν από τον Αμερικανικό Στρατό και θα παραχωρηθούν στην Ελλάδα  με την πρώτη παρτίδα  να είχε προγραμματιστεί για τον Μάρτιο   ...Αλλά τέλος καλό όλα καλά !
Σίγουρα τα μικρά Kiowa με τα ισχυρά όπλα θ’ αποφορτίσουν κατά πολύ τις πτήσεις των επιθετικών ελικοπτέρων Apache, τόσο για τον Έβρο, όσο και για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, από τη στιγμή που θα εφαρμοστεί το δόγμα το οποίο είχε εκφραστεί από τον πρώην υπουργό Πάνο Κάμμενο, πως τα νέα αποκτήματα θα ‘σκορπιστούν στα νησιά του Αιγαίου κι από εκεί θα υπάρχει ένα επιπλέον readiness εκτός από εκείνο των μαχητικών αεροσκαφών.

Μια σημαντική κίνηση Στρατηγικής που δικαιώνει όλους εκείνους που πίστεψαν σε αυτά τα Ελικόπτερα και εδώ πρέπει να γίνει και ειδική μνεία στον Αείμνηστο Δάρα ,αλλά και στον Στρατηγό Μανωλά που έβλεπε πολύ μπροστά για την Εποχή του στον Ανορθόδοξο Αγώνα που έπρεπε να στραφεί ο Στρατό μας

veteranos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Έρχονται επιτέλους «Βαμμένοι στα Χρώματα στου Πολέμου» … Οι Ινδιάνοι της Α.Σ
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1250420268212884170
item