Γιάννενα: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - Στο ζενίθ η αγωνία για τα ταμειακά διαθέσιμα Γιάννενα: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - Στο ζενίθ η αγωνία για τα ταμειακά διαθέσιμα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - Στο ζενίθ η αγωνία για τα ταμειακά διαθέσιμα


Γιάννενα: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - Στο ζενίθ η αγωνία για τα ταμειακά διαθέσιμα
Εντονότατος είναι ο προβληματισμός της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων, αλλά και όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά την απόφαση Χουλιαράκη, για την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων των ΟΤΑ, στην Τράπεζα της Ελλάδας, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. 

Το μείζον αυτό ζήτημα συζητήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, με τον Δήμαρχο, Θωμά Μπέγκα να σημειώνει με έμφαση πως με την απόφασή της αυτή, η κυβέρνηση καταργεί την οικονομική αυτοτέλεια των δήμων, ενώ πρόσθεσε, ότι θα υπάρξουν και σοβαρά πρακτικά προβλήματα στη διαχείριση των χρημάτων.

Για αιφνιδιαστική και ακατανόητη απόφαση, αμφίβολης χρησιμότητας έκανε λόγο από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θωμάς Γιωτίτσας.

«Εάν η απόφαση αυτή είχε υποχρεωτικό χαρακτήρα το 2015, όταν η χώρα βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού, θα υπήρχε μία εξήγηση, τώρα όμως που η αυτές οι συνθήκες δεν ισχύουν, αδυνατώ να κατανοήσω τους λόγους για τους οποίους γίνεται. 

Υπάρχουν βέβαια πολλά γκρίζα σημεία, που χρήζουν διευκρινίσεων και αυτό θα κάνουμε με την υπηρεσία, αφού αποστείλουμε το σχετικό αίτημα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους», ανέφερε ο κ. Γιωτίτσας.

«Κλείνουν» οι λακκούβες
Από την άλλη, προχθές, στη συνεδρίαση του Σώματος, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, για την Πολιτική Προστασία, Δημήτρης Νάστος, «απολογήθηκε» για την τραγική κατάσταση που έχει αφήσει πίσω του το κύμα κακοκαιρίας του Ιανουαρίου.

Η κατάσταση στο οδόστρωμα σε όλο το εσωτερικό οδικό δίκτυο της πόλης είναι εφιαλτική με τις λακκούβες να εμφανίζονται η μία μετά την άλλη και την υπηρεσία να μην μπορεί να προχωρήσει στην αποκατάσταση αφού οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται.

Αυτό πάντως αναμένεται να γίνει από σήμερα με τον κ. Νάστο να τονίζει ότι έχουν ήδη συγκροτηθεί πέντε συνεργεία, έχει γίνει καταγραφή των προβλημάτων και θα χρειαστεί ένα διάστημα έξι ημερών για την συνολική αποκατάσταση.

Από την πλευρά του ο Θ. Μπέγκας απάντησε και στην κριτική που δέχεται η δημοτική αρχή που έχει κάνει «σημαία» την ποιοτική κατασκευή έργων. 

Όπως είπε, τα προβλήματα που παρουσιάζονται σε δρόμους που ασφαλτοστρώθηκαν πρόσφατα είναι μεν υπαρκτά, όμως τα έργα δεν έχουν παραδοθεί και είναι ευθύνη των αναδόχων να αποκαταστήσουν τα προβλήματα.

anex.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - Στο ζενίθ η αγωνία για τα ταμειακά διαθέσιμα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1416642487921894848
Σχόλια
item