Και με τους ΑΝΕΛ και με τον ΣΥΡΙΖΑ -Ευτελίζουν τη Βουλή οι δύο βουλευτές Και με τους ΑΝΕΛ και με τον ΣΥΡΙΖΑ -Ευτελίζουν τη Βουλή οι δύο βουλευτές | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Και με τους ΑΝΕΛ και με τον ΣΥΡΙΖΑ -Ευτελίζουν τη Βουλή οι δύο βουλευτές

Και με τους ΑΝΕΛ και με τον ΣΥΡΙΖΑ -Ευτελίζουν τη Βουλή οι δύο βουλευτές
Το απόλυτο παράδοξο ζεί τις τελευταίες 24 ώρες η ελληνική Βουλή, μετά την δήλωση των 6 προθύμων ότι η ψήφος τους, θα προσμετράται με την ψήφο της πλειοψηφίας, ανεξάρτητα από το νομοσχέδιο που συζητείται στην Βουλή.
Και ενώ, μεταξύ των έξι προθύμων, η Ελενα Κουντουρά και ο Βασίλης Κόκκαλης έχουν διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ, στην περίπτωση του Κώστα Ζουράρι και του Θανάση Παπαχριστόπουλου δημιουργείται το εξής παράλογο: 
Οι 2 βουλευτές θα είναι συνεργαζόμενοι με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ταυτόχρονα παραμένουν μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ώστε να μη μείνει ο Π. Καμμένος χωρίς ΚΟ!
Το πιο παράλογο είναι ότι αυτό δεν φαίνεται να ενοχλεί ούτε τον Πάνο Καμμένο, που δεν τους διαγράφει (παρά τα όσα έχει δηλώσει εναντίον τους) γιατί έτσι θα μείνει με λιγότερους από 5 βουλευτές και συνεπώς χωρίς ΚΟ, χάνοντας αυτόματα τα προνόμια που του προσδίδει η ιδιότητα του πολιτικού αρχηγού. 
Αλλά δεν ενοχλεί ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ενσωματώνει 6 βουλευτές στην κυβερνητική πλειοψηφία για να περνούν τα νομοσχέδια, χωρίς να νοιάζεται αν η διαδικασία ευτελίζει τον θεσμό του κοινοβουλίου και την λειτουργία των κομμάτων.
Παραιτείται η το μετάνιωσε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος;
Η περίπτωση του Θανάση Παπαχριστόπουλου έχει μία ακόμα ιδιαιτερότητα, εκτός του να είναι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ταυτόχρονα: Ο βουλευτής, ο οποίος επρόκειτο να παραιτηθεί από τους ΑΝΕΛ, λόγω ευθιξίας, υποτίθεται, επειδή υπερψήφισε την Συμφωνία των Πρεσπών, δεν έχει ακόμη υποβάλλει την παραίτησή του. 
Ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θόδωρος Τοσουνίδης, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, πιέστηκε να απαντήσει αν θα διαγραφεί ή αν θα παραιτηθεί ο κ. Παπαχριστόπουλος και απέφυγε να απαντήσει. Δήλωσε, πάντως, ότι οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να διαγράψουν τον Κώστα Ζουράρι.
Ο Κώστας Ζουράρις παίζει σε πολλά ταμπλό
Ακόμα πιό παράδοξη είναι η στάση του βουλευτή του κόμματος «Πυρίκαυστη Ελλάς» και συνεργαζόμενου- μέλους της ΚΟ των ΑΝΕΛ Κώστα Ζουράρι. Κι αυτό γιατί ναι μεν δήλωσε ότι θα ψηφίζει όλα τα νομοσχέδια που θα φέρνει στην Βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όχι όμως το κορυφαίο νομοθέτημα της παρούσης φάσης, το Πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.
Ο ίδιος προσπάθησε μάλιστα να εξηγήσει γιατί δεν πρόκειται ούτε να διασπάσει τη συνεργασία του με τους ΑΝΕΛ, αλλά ούτε και να προσχωρήσει επισήμως στον ΣΥΡΙΖΑ. 
Οπως εξήγησε «οι άλλοι μπορεί να προσχωρήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά εγώ έχω το εξής παράδοξο: επειδή είμαι ο παλαιότερος κομμουνιστής στη Βουλή μαζί με άλλους δύο, είμαι ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από το ΚΚΕ εσωτερικού. 
Δεν έχω κανένα λόγο να προσχωρήσω γιατί έχω προσχωρήσει μετά τη διάσπαση του ΚΚΕ και λίγο πριν ως ΕΔΑ». Δηλαδή είναι και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, και ιδρυτής και πρόεδρος διαφορετικού κόμματος- της Πυρίκαυστης Ελλάδος- και συνεργαζόμενος- μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ.
ΝΔ: Κοινοβουλευτικός ευτελισμός
Η Νέα Δημοκρατία πάντως σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις επιμένει ότι η κυβέρνηση είναι κουρελού και χαρακτηρίζει τους 6 προθύμους «δεκανίκια του κ. Τσίπρα» που εκχώρησαν εν λευκώ την συνείδησή τους.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:
«Η κοινοβουλευτική ντροπή που παρακολουθούμε δεν έχει προηγούμενο. Τα έξι δεκανίκια του κ. Τσίπρα εκχώρησαν εν λευκώ τη συνείδησή τους, δηλώνοντας εκ προοιμίου ότι θα ψηφίζουν ό,τι και να φέρει στη βουλή.
Η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει αυτόν τον κοινοβουλευτικό ευτελισμό. Το σημερινό πληρεξούσιο είναι συνταγματικά ανυπόστατο. Η κυβέρνηση κουρελού παραμένει κυβέρνηση μειοψηφίας και να ξέρουν άπαντες ότι θα τίθενται διαρκώς και επώνυμα προ των ευθυνών τους».

epirusblog.gr
5 of 5
Και με τους ΑΝΕΛ και με τον ΣΥΡΙΖΑ -Ευτελίζουν τη Βουλή οι δύο βουλευτές
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6754839587623700366
Σχόλια
item