Σε ποιες περιοχές μπορούν να είναι ανοιχτά τα μαγαζιά κάθε Κυριακή από Απρίλιο έως Οκτώβριο

Σε ποιες περιοχές μπορούν να είναι ανοιχτά τα μαγαζιά κάθε Κυριακή από Απρίλιο έως Οκτώβριο
Για τα νησιά Σύρο, Νάξο, Άνδρο, Αντίπαρο, Σίκινο, Αμοργό, Σχοινούσα, Δονούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσι, Φολέγανδρο και Κίμωλο επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές για το διάστημα 1η Απριλίου έως τέλος Οκτωβρίου.
Για την Πάρο επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, από 16 Μαρτίου μέχρι τέλος Οκτωβρίου και για Μύκονο, Σαντορίνη, Τζιά, Σέριφο Ανάφη, Κύθνο, Θηρασία και Ιο, επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου.
Για τα νησιά Τήνο, Μήλο και Σίφνο δεν επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων άλλες Κυριακές εκτός από αυτές που ορίζει ο νόμος.
Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ αυτά προβλέπονται στην απόφαση του τμήματος Εμπορίου της διεύθυνσης Ανάπτυξης Κυκλάδων της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που αφορά την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων του νομού Κυκλάδων τις Κυριακές, την οποία έχει αναρτήσει στην ηλεκτρονική του σελίδα το Επιμελητήριο Κυκλάδων.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το νόμο, παρέχεται η δυνατότητα προαιρετικής λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων ορισμένες Κυριακές του έτους, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται, η Κυριακή των Βαΐων, οι δύο Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων και η τελευταία Κυριακή κάθε έτους καθώς και οι 4 Κυριακές των εκπτωτικών περιόδων ενώ οι τουριστικές περιοχές εξακολουθούν να λειτουργούν σύμφωνα με τις ειδικές διατάξεις που διέπουν αυτές.
Παράταση υποβολής αιτήσεων για την αξιολόγηση κυκλαδίτικων προϊόντων που θα προτείνονται από το δίκτυο Aegean Cuisine.
Στο μεταξύ το Επιμελητήριο Κυκλάδων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι δίνεται παράταση για την υποβολή αιτήσεων ένταξης κυκλαδίτικων προϊόντων στο δίκτυο Aegean Cuisine. 
Με δεδομένο ότι η συνεδρίαση της επιτροπής θα γίνει το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, η νέα καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση αιτήσεων και την παραλαβή των δειγμάτων ορίζεται η Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019.
Διευκρινίζεται ότι προϊόντα που εντάχθηκαν στον Α' και τον Β' κύκλο δεν χρειάζεται να αποσταλούν ξανά για αξιολόγηση, παρά μόνο εάν έχει αλλάξει η σύστασή τους.

epirusblog.gr
5 of 5
Σε ποιες περιοχές μπορούν να είναι ανοιχτά τα μαγαζιά κάθε Κυριακή από Απρίλιο έως Οκτώβριο
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 9161530134298989883
item