Έξι ταινίες για να ταξιδέψετε νοητά σε όμορφα μέρη

Έξι ταινίες για να ταξιδέψετε νοητά σε όμορφα μέρη
Είναι γεγονός ότι μία ταινία έχει τον τρόπο και την δύναμη να ταξιδέψει το κοινό, έστω και νοητά, σε μέρη ονειρικά και ειδυλλιακά, που ίσως ποτέ να μην κατάφερνε να βρεθεί σε αυτά.

Τοπία απίστευτης φυσικής ομορφιάς λειτουργούν ως φυσικά σκηνικά για δημοφιλείς ταινίες και blockbusters και ταυτόχρονα καταφέρνουν να ξυπνήσουν όλες τις αισθήσεις και να μεταφέρουν τη μαγεία του ταξιδιού στο κοινό.

Δόκτωρ Ζιβάγκο - Μόσχα

Το επικό δράμα που είναι βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μπορίς Παστερνάκ, με πρωταγωνιστές τους Ομάρ Σαρίφ και Τζούλι Κρίστι, εκθειάζει την ομορφιά της Ρωσίας.

Αν και κατά την διάρκεια της ρωσικής επανάστασης η Ρωσία δεν μοιάζει και ο ιδανικότερος τουριστικός προορισμός, ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Λέιν, σε αυτό το ρομαντικό έπος, καταφέρνει να ταξιδέψει, έστω και νοητά το κοινό, μέσα από την πολυτέλεια της αυτοκρατορικής Μόσχας και τα εντυπωσιακά τοπία που αιχμαλωτίζονται στην κάμερά του, παρόλο που τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στην Ισπανία.

Χαμένοι στη Μετάφραση - Τόκιο

Σε σκηνοθεσία και σενάριο της Σοφίας Κόπολα και με πρωταγωνιστή τον απίστευτο Μπιλ Μάρεϊ και την Σκάρλετ Γιόχανσον, η ταινία αποτελεί κάτι σαν τουριστική διαφήμιση για το Τόκιο, όπου και διαδραματίζεται. 

Από το κομψό ξενοδοχείο Park Hyatt έως τα καραόκε μπαρ και τους δρόμους γεμάτους νέον, οι σκηνές της ταινίας δίνουν μια αρκετά εμπεριστατωμένη εικόνα της ιαπωνικής πρωτεύουσας.

Αμελί - Παρίσι

Αν μία ταινία έχει ταυτίσει το όνομά της με κάποιον προορισμό αυτή σίγουρα είναι η Αμελί.
Η κάμερα του Jean- Pierre Jeunet ακολουθεί την ηρωίδα της ταινίας σε όλο το Παρίσι, παρουσιάζοντας την Πόλη του Φωτός ως το ιδανικό σκηνικό για ένα σύγχρονο παραμύθι.

Μέσα από την Αμελί όλα μοιάζουν πιο φωτεινά από ποτέ στη γαλλική πρωτεύουσα –από τους δρόμους της Μονμάρτης, μιας εκ των γραφικότερων συνοικιών του Παρισιού, και το κανάλι του Σαιν Μαρτέν, μέχρι την συνοικία της Πιγκάλ, φημισμένης για τα sex shops, τα κακόφημα μπαρ και τα πορνεία.

Ιντιάνα Τζόουνς, Οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού - Τυνησία

Η τεράστια συνεργασία για τα δεδομένα της εποχής (1981) μεταξύ των κορυφαίων δημιουργών παγκόσμιων blockbusters, Στίβεν Σπίλμπεργκ και Τζορτζ Λούκας (Star Wars), ακολουθεί τον ακούραστο εξερευνητή Ιντιάνα Τζόουνς, σε διάφορα σημεία του πλανήτη στην προσπάθειά του για την αναζήτηση της κρυμμένης κιβωτού του Νώε.

Για τα γυρίσματά της ταινίας επιλέχθηκαν τοποθεσίες στη Γαλλία αλλά και την Τυνησία, με τοπία και εικόνες που ταξιδεύουν το κοινό.

Οι διακοπές του τρελού θηριοτροφείου - Γκραν Κάνυον

Πρόκειται για την ταινία που σύστησε στο κοινό της μεγάλης οθόνης, το 1985, τους Γκρίσγουολντ και τις περιπέτειές τους. 

Ο πατέρας της οικογένειας, Κλαρκ (Τσέβι Τσέις), στην προσπάθειά του να αναβιώσει την αμερικάνικη παράδοση των οικογενειακών διακοπών, παίρνει το αυτοκίνητό του και με προορισμό το φανταστικό πάρκο ψυχαγωγίας Walley World, ξεκινάει ένα πολύωρο οδικό ταξίδι με τη σύζυγο και τα παιδιά τους από το Σικάγο στην Καλιφόρνια.

Κατά την διαδρομή οι στάσεις σε, τουλάχιστον, δύο εθνικά πάρκα –Death Valley και Grand Canyon– συστήνουν στο ευρύ κοινό κάποια από τα σπουδαιότερα φυσικά αξιοθέατα των ΗΠΑ.

Κάτω από τον ήλιο της Τοσκάνης - Τοσκάνη

Η ιστορία της Φράνσις (Νταϊάν Λέιν), την οποία χωρίζει ο σύζυγός της καταστρέφοντας την οικογενειακή της ευτυχία, ταξιδεύει το κοινό στην πανέμορφη και ονειρική Τοσκάνη. 

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας μετακομίζει προσωρινά σε μια βίλα στο χωριό Ποζιτάνο, ενώ πραγματοποιεί ημερήσιες εκδρομές στην Ακτή Αμάλφι.

Η ιδέα του να τα παρατήσετε όλα και να μετακομίσετε μόνιμα στην Τοσκάνη, μετά από την συγκεκριμένη ταινία, ξαφνικά δεν μοιάζει τόσο εξωφρενικό σενάριο!
epirusblog.gr
5 of 5
Έξι ταινίες για να ταξιδέψετε νοητά σε όμορφα μέρη
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7440029333880996598
item