Γιάννενα: Παρέμβαση Της Ε.Α.Κ.Π Για Τα Κτηριακά Προβλήματα Στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δελβινακίου Γιάννενα: Παρέμβαση Της Ε.Α.Κ.Π Για Τα Κτηριακά Προβλήματα Στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δελβινακίου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Παρέμβαση Της Ε.Α.Κ.Π Για Τα Κτηριακά Προβλήματα Στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δελβινακίου

Γιάννενα: Παρέμβαση Της Ε.Α.Κ.Π Για Τα Κτηριακά Προβλήματα Στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δελβινακίου


Στα κτηριακά προβλήματα  στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δελβινακίου ,αναφέρεται με σχετική ανακοίνωσή της  η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών Ηπείρου.

Όπως σημειώνεται μεταξύ άλλων  σε αυτή  ,οι εγκαταστάσεις που στεγάζεται το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δελβινακίου πέραν της παλαιότητας και των περιορισμένων χώρων, χρήζουν άμεσης αντικατάστασης τα πεπαλαιωμένα και φθαρμένα κουφώματα που επηρεάζουν έντονα τη μόνωση και τη θέρμανση του κτηρίου.


Παράλληλα  κρίνεται  απαραίτητη  η  εκτέλεση   και άλλων εργασιών για την καλύτερη δυνατή συντήρηση των κτηριακών εγκαταστάσεων του Κλιμακίου.


Η Ε.Α.Κ.Π  ζητά την εύρεση κατάλληλου χώρου για τη μελλοντική μετεγκατάσταση του Π.Κ. Δελβινακίου, που θα εξασφαλίζει την επιχειρησιακή του επάρκεια, καθώς και την αξιοπρεπή και ασφαλή διαβίωση των  πυροσβεστών κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες.

Παρέμβαση Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών Ηπείρου για τα προβλήματα στο κτήριο Δελβινακίου 

"ΚΤΗΡΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι                                           
Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών Ηπείρου πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες, περιοδείες σε υπηρεσίες των Ιωαννίνων. 


Εκτός από τα γνωστά υπαρκτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετές υπηρεσίες μας, διαπιστώσαμε ότι στις κτηριακές εγκαταστάσεις που στεγάζεται το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δελβινακίου πέραν της παλαιότητας και των περιορισμένων χώρων, χρήζουν άμεσης αντικατάστασης τα πεπαλαιωμένα και φθαρμένα κουφώματα που επηρεάζουν έντονα τη μόνωση και τη θέρμανση του κτηρίου.

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών διεκδικεί τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών για τις υπηρεσίες μας, όπως και την κάλυψη του συνόλου των αναγκών του Πυροσβεστικού Σώματος, με τη χρηματοδότηση τους αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό. 


Όμως, με διαχρονική ευθύνη όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα και απαρχή το 1998 με τον νόμο 2612, ανατέθηκε στους Δήμους η αρμοδιότητα της παραχώρησης ακινήτων για τη στέγαση των Πυροσβεστικών Κλιμακίων. 

Απαλλάχτηκε το κράτος από ακόμα μία βασική του υποχρέωση προς το λαό και επιβαρύνονται με νέα χαράτσια ( προσαύξηση Δημοτικών Τελών κ.α. ) οι κάτοικοι των περιοχών που εδρεύουν τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια. 

Με βάση την παραπάνω ισχύουσα νομοθεσία τα συνδικαλιστικά όργανα στο Π.Σ. είναι υποχρεωμένα να απευθύνονται και σε Δημοτικές Αρχές, προκειμένου να ζητούν την επίλυση προβλημάτων στις κτηριακές εγκαταστάσεις των Κλιμακίων. 

Εν όψει της επικείμενης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου για το μήνα Φεβρουάριο, ζητάμε να μπει το θέμα στην ημερήσια διάταξη. 


Προτείνουμε για το συγκεκριμένο ζήτημα, να αποσταλεί έγγραφο από το προεδρείο του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου στο Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και στη Δημοτική Αρχή της περιοχής για συνάντηση με το Συμβούλιο. Να ζητήσουμε να πραγματοποιηθούν:

Η άμεση έναρξη εργασιών για την αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων και φθαρμένων κουφωμάτων του κτηρίου του Π.Κ. Δελβινακίου. Η εκτέλεση και άλλων εργασιών για την καλύτερη δυνατή συντήρηση των κτηριακών εγκαταστάσεων του Κλιμακίου. 
Η εύρεση κατάλληλου χώρου για τη μελλοντική μετεγκατάσταση του Π.Κ. Δελβινακίου, που θα εξασφαλίζει την επιχειρησιακή του επάρκεια, καθώς και την αξιοπρεπή και ασφαλή διαβίωση των συναδέλφων κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες. 


Για την Ε.Α.Κ.Π. 
Τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Η.
Βλάχος Δημήτριος - Καλούδης Βασίλειος - Κορτσινόγλου Ααρών"

φωτό αρχείου
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Παρέμβαση Της Ε.Α.Κ.Π Για Τα Κτηριακά Προβλήματα Στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δελβινακίου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2325534097633787831
Σχόλια
item