Θεσπρωτία: Σχεδιάζεται ψηφιακή ξενάγηση στο αρχαίο θέατρο Γιτάνων Θεσπρωτία: Σχεδιάζεται ψηφιακή ξενάγηση στο αρχαίο θέατρο Γιτάνων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Σχεδιάζεται ψηφιακή ξενάγηση στο αρχαίο θέατρο Γιτάνων

Θεσπρωτία: Σχεδιάζεται ψηφιακή ξενάγηση στο αρχαίο θέατρο Γιτάνων

Σχεδιάζεται ψηφιακή ξενάγηση στο αρχαίο θέατρο Γιτάνων. Πρόκειται για επιτόπια ψηφιακή ξενάγηση επαυξημένης πραγματικότητας, για χρήση από έξυπνες φορητές συσκευές, που θα εκμεταλλεύονται τα προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά τους. 

Η λειτουργία της επιτόπια ξενάγησης θα προϋποθέτει τη φυσική παρουσία του χρήστη στο χώρο του μνημείου. 

Η ξενάγηση θα μπορεί να είναι καθοδηγούμενη ή ελεύθερη και η ροή της θα εξαρτάται από την θέση του επισκέπτη και το σημείο ενδιαφέροντος που αναγνωρίζεται από την εικόνα της κάμερας της συσκευής. 

Η διαδικτυακή ξενάγηση θα λειτουργεί χωρίς να προϋποθέτει τη φυσική παρουσία του χρήστη στο χώρο του μνημείου και ενσωματώνοντας περιορισμένο περιεχόμενο, θα αποτελεί μια πρώτη ελκυστική παρουσίαση με περιορισμένο περιεχόμενο. ξενάγησης για το σύνολο της διαδρομής, βάση της θέσης του χρήστη, με παράλληλη προσαρμοσμένη απεικόνιση σημείων ενδιαφέροντος στο χάρτη. 

Περιλαμβάνεται ακόμη διάθεση περιεχομένου ψηφιακής προβολής, πρόσθετο ψηφιακό πολυμεσικό περιεχόμενο για τις ανάγκες των ψηφιακών ξεναγήσεων (ηχητικές αφηγήσεις, φωτογραφήσεις, εναέριες βιντεοσκοπήσεις, πανοράματα 360, τρισδιάστατες αναπαραστάσεις κτλ).  

Οι ψηφιακές εφαρμογές θα φιλοξενηθούν στις δημόσιες υποδομές νέφους του G-Cloud.
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Σχεδιάζεται ψηφιακή ξενάγηση στο αρχαίο θέατρο Γιτάνων
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 9143828522693983972
Σχόλια
item