Γιάννενα: Επιδεινώνονται οι όροι ασφάλειας για εργαζόμενους και ασθενείς

Γιάννενα: Επιδεινώνονται οι όροι ασφάλειας για εργαζόμενους και ασθενείς
Σε αντίθετη κατεύθυνση με τη Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, ως προς τον απολογισμό πεπραγμένων για το 2018, κινείται η συνδικαλιστική παράταξη του ΠΑΜΕ. 
Ναι μεν παραδέχεται την αύξηση των εξωτερικών και νοσηλευομένων ασθενών, ωστόσο προσθέτει πώς η Διοίκηση «μαγείρεψε κάποια στοιχεία για να παρουσιάσει αύξηση του συνολικού αριθμού εργαζομένων και αύξηση της χρηματοδότησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, κρύβοντας έτσι την επιδείνωση των όρων ασφαλείας για εργαζόμενους και ασθενείς». 
Ως προς το προσωπικό το ΠΑΜΕ, υποστηρίζει πώς η πραγματική αύξηση των εργαζομένων είναι 63 άτομα και όχι 141 όπως υποστήριξε η Διοίκηση, η οποία «ανέβασε» τον αριθμό εντάσσοντας σε αυτό 44 μαθητές του ΟΑΕΔ και του ΕΠΑΛ που έκαναν την πρακτική τους και 34 συμβασιούχους καθαριότητας που δεν είχε ολοκληρωθεί η πρόσληψη τον Δεκέμβριο του 2017 και οι οποίοι επιπλέον αντικατάστησαν ισάριθμους απολυμένους εργολαβικούς εργαζόμενους. 
Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, το ιατρικό προσωπικό μειώθηκε κατά 1, το νοσηλευτικό αυξήθηκε κατά 19 άτομα, το παραϊατρικό μειώθηκε κατά 13 άτομα και το τεχνικό μειώθηκε κατά 5 άτομα.
Χωρίς επιπλέον προσωπικό και χρηματοδότηση
Η συνδικαλιστική παράταξη ασκεί δριμεία κριτική στη Διοίκηση του Νοσοκομείου και στο Υπουργείο, που ανέπτυξαν νέες κλινικές - εργαστήρια και άνοιξαν το 4ο κτίριο, χωρίς την ελάχιστη αναγκαία στελέχωση και χρηματοδότηση. 
Ενδιαφέρον έχουν επίσης και τα οικονομικά στοιχεία που παραθέτει. Η αύξηση της χρηματοδότησης κατά 7, 77% έναντι του 2017, αφορά κατά ¾ το φάρμακο, καθώς τα ακριβά πλέον φάρμακα από το 2016 χορηγούνται από το νοσοκομείο, επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό του. 
Η υπόλοιπη αύξηση του ¼ αφορά λοιπές δαπάνες που αφορούν και τη μισθοδοσίας του επικουρικού προσωπικού. 
Το ΠΑΜΕ χαρακτηρίζει «παραμύθι» τα λεγόμενα περί καθολικής κάλυψης των ανασφάλιστων, καθώς αυτό αφορά μόνο το 4,3% της εν λόγω κατηγορίας και καταλήγει επισημαίνοντας τα εξής: «Η τεράστια αύξηση των εξωτερικών ασθενών σε τακτικά κατά 15% και στα απογευματινά ιατρεία (επί πληρωμή) κατά 40%, δείχνει και την πλήρη γύμνια σε δομές πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και αποκαλύπτει ότι η ανάπτυξή της είναι ένα προπαγανδιστικό τρικ της Κυβέρνησης, που διατήρησε τα ερείπια που παρέλαβε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις».
Πηγή: proinoslogos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Επιδεινώνονται οι όροι ασφάλειας για εργαζόμενους και ασθενείς
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4621676310010283318
item