Μια αεροσυνοδός αποκαλύπτει - Ο θανάσιμος κίνδυνος που μπορεί να ρίξει ένα αεροπλάνο και δεν είχες φανταστεί ποτέ

Μια αεροσυνοδός αποκαλύπτει - Ο θανάσιμος κίνδυνος που μπορεί να ρίξει ένα αεροπλάνο και δεν είχες φανταστεί ποτέ
Ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει κανείς μέσα στο αεροπλάνο; Πόσο επικίνδυνες είναι τελικά οι αναταράξεις; Ποιες είναι οι πιο παράξενες απαιτήσεις επιβατών κατά τη διάρκεια των πτήσεων και για ποιο λόγο καλό θα ήταν να κάνεις ένα καλό μπάνιο με την έξοδό σου από το αεροπλάνο;
Σήμερα θα μάθεις πολλά. Και σίγουρα, μετά από αυτό θα το σκεφτείς διπλά για να φερθείς με αγένεια σε μία αεροσυνοδό.
πάντα υπάρχουν και οι παράγοντες που δυσκολεύουν τη ζωή των αεροσυνοδών τους οποίους κανείς δεν θα μπορούσε να είχε υπολογίσει πριν κληθεί να τους αντιμετωπίσει.
Νόμιζες ότι οι αναταράξεις ή τα κενά αέρος είναι ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να σου συμβεί μέσα στο αεροπλάνο. Πλανάσαι. Τα χειρότερα είναι… πολύ χειρότερα από ό,τι θα πίστευες.

«Ένα ποντίκι είναι ικανό να συντρίψει ολόκληρο αεροσκάφος»

«Θα γελάσεις, αλλά το επόμενο περιστατικό έκανε το πλήρωμα να ‘παγώσει’ στον αέρα. Έχεις ακουστά το emergency landing; Η αναγκαστική προσγείωση δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά. Εγώ στα τόσα χρόνια που πετάω έχω κάνει μόνο μία φορά. Οι πιθανότητες είναι απειροελάχιστες.
Μια αεροσυνοδός αποκαλύπτει: Ο θανάσιμος κίνδυνος που μπορεί να ρίξει ένα αεροπλάνο και δεν είχες φανταστεί ποτέ

Πρόκειται για ένα θρίλερ στον αέρα με πρωταγωνιστή ένα… ποντίκι. Ακούγεται αστείο, έτσι; Δεν είναι», μας προειδοποιεί και εξιστορεί:

«Αναγκαστήκαμε να προσγειωθούμε στο αμέσως επόμενο αεροδρόμιο όταν αντιληφθήκαμε ότι ένα ποντίκι κυκλοφορούσε ανάμεσά μας. Το ποντίκι, ξέρεις, είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να σου συμβεί όταν βρίσκεσαι σε πτήση. Μπορεί το αεροσκάφος να καταλήξει συντρίμμια από ένα τρωκτικό. 
Ο λόγος είναι πως ο συγκεκριμένος επισκέπτης μπορεί να χωθεί σε κάθε πιθανό σημείο και να φάει ζωτικής σημασίας καλώδια, καταστρέφοντας το ηλεκτρικό σύστημα του αεροπλάνου. Είτε μπορεί να προκληθεί φωτιά, είτε να σταματήσουν να λειτουργούν οι μηχανές.
Ένα ποντίκι έφερε τον απόλυτο πανικό. Η κατάσταση ήταν ‘ο θάνατός σου, η ζωή μου’. Το πλήρωμα γνώριζε την κρισιμότητα της κατάστασης, την ώρα που μόλις έφτασε στα αυτιά των επιβατών τι συνέβαινε, κανείς δεν κουνήθηκε από τη θέση του. Δεν είχαν συνειδητοποιήσει τι θα μπορούσε να έχει συμβεί.
Εντέλει απομακρύνθηκαν όλοι από το αεροπλάνο, μπήκε ειδική ομάδα καθαρισμού μέσα και μετά από 6 ώρες το ποντίκι αποτελούσε παρελθόν και όλοι επέστρεψαν στη θέση τους. Αφού πρώτα έγινε έλεγχος για πιθανούς συγγενείς του…».
Τι απέγινε το τρωκτικό της καταστροφής; Δεν γινόταν να μην τη ρωτήσω.
«Έφυγε σαν ήρωας», είπε γελώντας, εξηγώντας μας πως έπρεπε να το σκοτώσουν για να αποδειχθεί πως υπήρχε λόγος για την αναγκαστική προσγείωση.
Πώς όμως βρέθηκε μέσα στο αεροπλάνο ένα ποντίκι;
«Είναι πάρα πολύ απλό. Εμείς έχουμε catering από τις χώρες στις οποίες προσγειωνόμαστε. Μας φέρνουν τα πάντα σε containers ώστε να έχουμε να σερβίρουμε τον κόσμο. Σε ένα από αυτά τα κουτιά, βρισκόταν και ο ποντικός. Μεγάλη ταλαιπωρία».
Με άλλα λόγια, δεν μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη ούτε στο πιάτο σου.
epirusblog.gr
5 of 5
Μια αεροσυνοδός αποκαλύπτει - Ο θανάσιμος κίνδυνος που μπορεί να ρίξει ένα αεροπλάνο και δεν είχες φανταστεί ποτέ
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3248358840123575556
item