Γιάννενα: Βλέπει φως η μελέτη για τις περιοχές Δροσιάς – Πεντέλης Γιάννενα: Βλέπει φως η μελέτη για τις περιοχές Δροσιάς – Πεντέλης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Βλέπει φως η μελέτη για τις περιοχές Δροσιάς – Πεντέλης

Γιάννενα: Βλέπει φως η μελέτη για τις περιοχές Δροσιάς – Πεντέλης
Ο Δήμος Ιωαννιτών αναμένεται να προχωρήσει άμεσα στην υπογραφή της σύμβασης για την ανάθεση της «Μελέτης Πράξης Εφαρμογής της πολεοδομικής Ενότητας ΧΧΙΙΙ της Δημοτικής Ενότητας Ιωαννίνων του Δήμου Ιωαννιτών στις περιοχές Δροσιά – Πεντέλη – Ζευγάρια – Τσιφλικόπουλο».
Αυτό του το επιτρέπει το πράσινο φως που έλαβε από το Ελεγκτικό Συνέδριο, βήμα που είναι καθοριστικό για την πρόοδο του έργου το οποίο αφορά μια εκκρεμότητα 30 και περισσότερων χρόνων και θα κάνει δυνατή την υλοποίηση έργων υποδομής και την πολεοδομική τακτοποίηση στις περιοχές αυτές της πόλης Η μελέτη θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους του Δήμου.
«Είναι μια σπουδαία μέρα για το Δήμο και ειδικά για τις περιοχές της Δροσιάς, της Πεντέλης, των Ζευγαριών και του Τσιφλικόπουλου. Οι περιπέτειες των κατοίκων της περιοχής μετά από 33 περίπου χρόνια σιγά, σιγά τελειώνουν.
Αποτέλεσε κεντρική μας πολιτική επιλογή η χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της μελέτης για μια περιοχή που έχει υπομείνει δεκαετίες ολόκληρες για το αυτονόητο. 
Προχωράμε με βάση το σοβαρό σχεδιασμό μας και είμαι σίγουρος ότι με την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών και της μελέτης θα μπει ένα οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία δεκαετιών χιλιάδων συμπολιτών μας στις περιοχές αυτές. 
Θα είμαστε εδώ για να παρακολουθούμε βήμα βήμα την εκτέλεση της μελέτης και διαβεβαιώνουμε τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών ότι το αποτέλεσμά της θα δικαιώσει τα χρόνια της αναμονής τους», δήλωσε ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας.
«Η εκπόνηση της μελέτης πράξης εφαρμογής για τις περιοχές Δροσιάς, Πεντέλης, Ζευγαριών και Τσιφλικόπουλου, έχει σκοπό την υλοποίηση των πολεοδομικών μελετών των περιοχών αυτών, την εξασφάλιση των προβλεπόμενων κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων καθώς και την τακτοποίηση όλων των εντασσόμενων οικοπέδων ώστε να καταστούν άρτια και οικοδομήσιμα. 
Μετά την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο είμαστε ένα βήμα πριν τελειώσουν οριστικά και αμετάκλητα τα βάσανα των συνδημοτών μας που μένουν στις περιοχές αυτές», σημείωσε ο αντιδήμαρχος, Γιώργος Βίνης.
Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY
ele.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Βλέπει φως η μελέτη για τις περιοχές Δροσιάς – Πεντέλης
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6611368327049599254
Σχόλια
item