Διάψευση από Λαλιώτη ότι τάσσεται υπέρ συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ

Διάψευση από Λαλιώτη ότι τάσσεται υπέρ συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ
«Η Κεντροαριστερά και το Κίνημα Αλλαγής δεν θα μετατρέπονται σε δεκανίκι και ουρά είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε της ΝΔ» γράφει σε επιστολή του ο Κώστας Λαλιώτης.
Ο Κώστας Λαλιώτης με επιστολή του στην εφημερίδα το ΒΗΜΑ διαψεύδει ότι υποστηρίζει τη συνεργασία του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Η Κεντροαριστερά και το Κίνημα Αλλαγής δεν θα μετατρέπονται σε δεκανίκι και ουρά είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε της ΝΔ» γράφει σε επιστολή του προς την εφημερίδα το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ .
«Η στρατηγική του ΚΙΝΑΛ και της Κεντροαριστεράς συνδέεται άρρηκτα και αδιαπραγμάτευτα με τον αυτόνομο λόγο τους, την αυτοδύναμη στρατηγική τους», κάτι που προϋποθέτει «σαφείς προγραμματικές θέσεις με όρους αντιπαράθεσης και σύγκρουσης τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και με τη Ν.Δ. και τη Δεξιά», υποστηρίζει ο κ. Λαλιώτης.
Επίσης διαβεβαιώνει ότι η σχέση του «με το ΠαΣοΚ και τη Δημοκρατική Προοδευτική Συμπαράταξη, με την Κεντροαριστερά και με το ΚΙΝΑΛ είναι ιστορικά, πολιτικά και ιδεολογικά αδιατάρακτη, είναι διαχρονικά δεδομένη και αδιαμφισβήτητη».
Ο Κώστας Λαλιώτης μεταξύ άλλων αναφέρει στην επιστολή του: «Βεβαίως ο θετικός αυτοπροσδιορισμός με τον αυτόνομο λόγο, την αυτοδύναμη στρατηγική και τον διακριτό πρωταγωνιστικό ρόλο σε καμμιά περίπτωση δεν μπορεί να σημαίνει ιστορικές αντιστροφές της ταυτότητάς μας και της στρατηγικής μας. 
Σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να σημαίνει συγκυριακά, αδιέξοδα και ανιστόρητα μέτωπα Κυβερνητικής συνεργασίας, που εγκλωβίζουν και ακυρώνουν τη δυναμική, τη διαδρομή και την προοπτική του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξής μας.
Πιστεύω ακράδαντα ότι μόνο με αυτή τη στρατηγική και με αυτόν τον πολιτικό σχεδιασμό το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η ΚεντροΑριστερά θα αποκτήσουν ξανά ευρύτατο και ζωτικό ιδεολογικό, κοινωνικό, πολιτικό και προγραμματικό χώρο. 
Μόνον με αυτούς τους καθαρούς στρατηγικούς στόχους μπορούν να ταυτιστούν και να συμπορευτούν συμμετοχικά και ενεργά εκατομμύρια πολίτες, που έχουν διαχρονικούς δεσμούς με το ΠΑΣΟΚ και την ευρύτερη Παράταξή μας. 
Μόνον έτσι το ΠΑΣΟΚ, η ΚεντροΑριστερά και το Κίνημα Αλλαγής δεν θα μετατρέπονται σε δεκανίκι και ουρά είτε του ΣΥΡΙΖΑ, είτε της ΝΔ. 
Μόνον έτσι το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής και μια Προοδευτική - Ριζοσπαστική ΚεντροΑριστερά θα μπορούν να έχουν ανοιχτούς ορίζοντες, δυναμική και προοπτική για την Ελλάδα και την Ευρώπη».

epirusblog.gr
5 of 5
Διάψευση από Λαλιώτη ότι τάσσεται υπέρ συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1537040205433512733
item