Έμμεσο άδειασμα Κοντονή σε Πολάκη: Το τεκμήριο της αθωότητας να γίνεται σεβαστό από τους πολιτικούς λειτουργούς Έμμεσο άδειασμα Κοντονή σε Πολάκη: Το τεκμήριο της αθωότητας να γίνεται σεβαστό από τους πολιτικούς λειτουργούς | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Έμμεσο άδειασμα Κοντονή σε Πολάκη: Το τεκμήριο της αθωότητας να γίνεται σεβαστό από τους πολιτικούς λειτουργούς

Έμμεσο άδειασμα Κοντονή σε Πολάκη: Το τεκμήριο της αθωότητας να γίνεται σεβαστό από τους πολιτικούς λειτουργούς

Σε έμμεσο άδειασμα του Παύλου Πολάκη και άλλων κυβερνητών στελεχών που συκοφαντούν πολιτικούς τους αντιπάλους προχώρησε ο κ. Σταύρος Κοντονής με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για το άρθρο του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης που ενισχύει το τεκμήριο της αθωότητας ώστε να εγείρονται συνέπειες για όσους το παραβιάζουν ιδιαίτερα αν οι παραβάτες είναι κρατικοί λειτουργοί, είπε ότι «πρέπει το τεκμήριο της αθωότητας να γίνεται σεβαστό από τους κρατικούς αξιωματούχους και πολιτικούς λειτουργούς. 


Όταν κάποιος προσβάλλει τέτοια θεμελιώδη δικαιώματα βρίσκεται απέναντι στις συνέπειές του γιατί κάθε θύμα έχει δικαιώματα. Είναι ιδιαίτερη στιγμή η κύρωση του πρωτοκόλλου και ελπίζω να λειτουργήσει παιδαγωγικά για ένα μεγάλο αριθμό πολιτικών και δημοσίων προσώπων να προσαρμοστεί στο γράμμα του νόμου».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα είχε υπάρξει παρέμβαση στην συζήτηση του νομοσχεδίου από τον κ. Πολάκη ο οποίος προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την υπόθεση του προσωπικού του δανείου, υποστήριξε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν διώξεις κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα και της συζύγου του για το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Με αφορμή μάλιστα την τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στο επίμαχο σχέδιο νόμου ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος σχολίασε «Όταν είδα τον κ. Πολάκη παρόντα και αγορεύοντα από τα υπουργικά έδρανα υπέθεσα ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης κάλεσε τον κ. Πολάκη ως εργαστηριακό παράδειγμα που παραβιάζει συστηματικά το τεκμήριο αθωότητας. 


Επειδή τώρα πια εισάγεται η διεκδίκηση αποζημίωσης έφερε εδώ ο υπουργός Δικαιοσύνης ένα υπόδειγμα δράστη τέτοιων παραβάσεων» και πρόσθεσε «Επιπλέον όμως οι ενέργειές του και συμπεριφορές του όταν δολοφονεί χαρακτήρες, όταν στοχοποιεί πρόσωπα και παραδέχεται ότι γνωρίζει προστατευόμενους μάρτυρες ή προαναγγέλλει διώξεις παραβιάζει άρθρο του ΠΚ και οδηγεί σε ακυρότητα κάθε διαδικασία. 

Σας λέω κ. υπουργέ ότι ενώ τον φέρατε με καλό σκοπό προχώρησε σε ομολογίες πέραν των υπουργικών του καθηκόντων που αφορούν παραβίαση άρθρων του ΠΚ σε βαθμό κακουργήματος που επισείει και αυτόφωρο σε σχέση με την χθεσινή συμπεριφορά του και επιπλέον έχουμε και τα πρακτικά της βουλής και παρακαλώ τον πρόεδρο της Βουλής να διαβιβάσουν τα πρακτικά γιατί ο Πολάκης δεν έκανε χρήση της σιωπής και των άλλων προνομίων των κατηγορούμενων. 

Δεν έχει γνώση αυτών των νομικών πολιτιστικών κατακτήσεων για την προστασία κάποιου που κατηγορείται».
epirusblog.gr
5 of 5
Έμμεσο άδειασμα Κοντονή σε Πολάκη: Το τεκμήριο της αθωότητας να γίνεται σεβαστό από τους πολιτικούς λειτουργούς
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6530145299464952122
Σχόλια
item