Θεσπρωτία: Δράσεις Εξωστρέφειας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για Τουρισμό και Τοπικά Προϊόντα

Θεσπρωτία: Δράσεις Εξωστρέφειας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για Τουρισμό και Τοπικά Προϊόντα
Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε στις παρακάτω διεθνείς εκθέσεις:

Α) στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Β.Ι.Τ, που διοργανώθηκε στο Μιλάνο, το διάστημα 10-12/02/2019. Εκπροσωπήθηκε από τον Β’ Αντιπρόεδρο κο Ηλία Τσακίρη ενώ από τις επιχειρήσεις του Νομού μας συμμετείχαν οι κ.κ. Βασίλης Δημητρίου από το τουριστικό γραφείο Aquarius Travel και Νικόλαος Αντωνόπουλος από το Plataria Resort. 

Η B.I.T είναι μία από τις πιο σημαντικές τουριστικές εκθέσεις στην Ευρώπη που συγκεντρώνει τους μεγαλύτερους tour operators της Ιταλίας, εκπροσώπους ταξιδιωτικών γραφείων, εξειδικευμένος bloggers αλλά και μεμονωμένους ταξιδιώτες από όλη τη χώρα που στόχο έχουν να ανακαλύψουν νέους προορισμούς.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου στο οποίο φιλοξενήθηκε το Επιμελητήριο και οι ανωτέρω επιχειρήσεις, συγκέντρωσε τα βλέμματα των επισκεπτών και πραγματοποιήθηκε μεγάλος αριθμός επιχειρηματικών συναντήσεων B2B με τουριστικές επιχειρήσεις της ιταλικής αγοράς, δημιουργώντας βάσιμες ελπίδες τόσο για μεγαλύτερη επισκεψιμότητα της περιοχής μας όσο και για αύξηση της τουριστικής περιόδου.

Β) στην Gulfood – Food & Hospitality Show 2019 που διοργανώθηκε στο Ντουμπάι το διάστημα 17-21.02.2019. Εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κο Αλέκο Πάσχο και τον Οικονομικό Επόπτη κο Κώστα Καλιαμούρη. 
Η Gulfood – Food & Hospitality Show 2019 είναι η πιο σημαντική εμπορική έκθεση τροφίμων στη Μέση Ανατολή και προσελκύει επιχειρήσεις που θέλουν να επεκταθούν εμπορικά στην Μέση Ανατολή, Νότια Ασία και Αφρική.
Εκθεσιακή παρουσίαση πραγματοποιήθηκε για τον κλάδο των Τροφίμων και συγκεκριμένα για τα εσπεριδοειδή, το μέλι, την ιχθυκαλλιέργεια και τα αρωματικά φυτά και βότανα. 
Τόσο κατά την εκθεσιακή προβολή όσο και στις επιχειρηματικές συναντήσεις (όπου έγινε αναλυτική παρουσίαση των προϊόντων) που ακολούθησαν, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για τους κλάδους του μελιού και των αρωματικών φυτών και βοτάνων από εισαγωγείς και εμπόρους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με τους οποίους θα έρθουν σε επαφή οι επιχειρήσεις μας για την διερεύνηση συνεργασιών και πραγματοποίηση εξαγωγών.
Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενεργώντας ανταποδοτικά προς όφελος των μελών του, άμεσα των συμμετεχόντων κι έμμεσα της επιχειρηματικής κοινότητας που προσπορίζεται τα οφέλη των εξωστρεφών επιτυχιών, εύχεται το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο θα αποτιμηθεί από την εξέλιξη του ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε, να δικαιώσει τις προσπάθειες των συμμετεχόντων και τις δικές μας, και οι επιχειρήσεις μας να μπορέσουν να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις ευκαιρίες που δημιουργούμε προς όφελός τους.

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Δράσεις Εξωστρέφειας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για Τουρισμό και Τοπικά Προϊόντα
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 640007006657196139
item