Η Αγκυρα επικήρυξε τους «8» την ημέρα επίσκεψης του Τσίπρα στην Τουρκία Η Αγκυρα επικήρυξε τους «8» την ημέρα επίσκεψης του Τσίπρα στην Τουρκία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Η Αγκυρα επικήρυξε τους «8» την ημέρα επίσκεψης του Τσίπρα στην Τουρκία

Η Αγκυρα επικήρυξε τους «8» την ημέρα επίσκεψης του Τσίπρα στην Τουρκία
Λίγο πριν την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία, η Αγκυρα επικήρυξε τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που έχουν λάβει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.
Οπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επικήρυξε κάθε έναν από τους 8 με 700.000 ευρώ.
Η Τουρκία συμπεριέλαβε τους στρατιωτικούς στη λίστα των τρομοκρατών, καθώς τους θεωρεί πραξικοπηματίες και μέλη της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν FETO. 
Οι «8» Τούρκοι (Φωτογραφία: Anadolu)Οι «8» Τούρκοι (Φωτογραφία: Anadolu)
Ο Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει σήμερα στην Τουρκία και το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει, μετά την εξέλιξη αυτή, εάν ο Ερντογάν θα ξαναθέσει, δημόσια και απαιτητικά όπως το έκανε πριν ένα χρόνο στην Αθήνα και «τίναξε στον αέρα» την εδώ επίσκεψή του.
«Ο Ερντογάν και ο Τσίπρας θα μιλήσουν επίσης για τους φυγόδικους Τούρκους στρατιωτικούς στους οποίους χορηγήθηκε άσυλο, παρότι είχαν επιχειρήσει να ανατρέψουν την κυβέρνηση μέσω πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016. Η Τουρκία ήταν αρκετά σίγουρη ότι ο Τσίπρας προσπάθησε σκληρά να αναστρέψει την κατάσταση και να τους εκδώσει» είχε σχολιάσει ο αρθρογράφος Σερκάν Ντεμιρτάς στην Hurriyet.

epirusblog.gr
5 of 5
Η Αγκυρα επικήρυξε τους «8» την ημέρα επίσκεψης του Τσίπρα στην Τουρκία
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 912550645414388119
Σχόλια
item