«Εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ: Προς «αποκαθήλωση» του Α.Τσίπρα! – Μεταβατική ηγεσία προωθούν οι «53» – «Σεισμός» στο Μ.Μαξίμου

«Εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ: Προς «αποκαθήλωση» του Α.Τσίπρα! – Μεταβατική ηγεσία προωθούν οι «53» – «Σεισμός» στο Μ.Μαξίμου
«Εμφύλιος» έχει ξεσπάσει στον ΣΥΡΙΖΑ, με τις κάλπες να πλησιάζουν και η κατάρρευση του κόμματος να επιταχύνεται ανεξέλεγκτα. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, και ιδιαίτερα οικονομικοί επιτελείς, φέρονται να είναια πογοητευμένοι με τον Α.Τσίπρα, με αποτέλεσμα να αναζητούν μεταβατική ηγεσία.
Το κυβερνών κόμμα υπέγραψε την πολιτική του καταδική με την επιβολή της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών. Η ζημιά που έχει γίνει στη δημοτικότητα του ΣΥΡΙΖΑ και σε στελέχη της κυβέρνησης είναι ανεπανόρθωτη.
Οι εθνικές εκλογές έρχονται όλο και πιο κοντά, ενώ στον ορίζοντα φαίνεται η πλήρης αποδόμηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο πολιτικός «θάνατος» των δημιουργών των «Πρεσπών» και όσων ταλαιπώρησαν για άλλη μια κυβενρητική θητεία τη χώρα μας.
Άρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ με την κίνηση των «53», της οποίας ηγείται ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, να θέτει ζήτημα ηγεσίας σε περίπτωση κατά την οποία η ήττα στις εκλογές είναι ταπεινωτική.
Όπως αναφέρει το Lykavitos, επικαλούμενο έγκυρη πηγή, σε μυστική σύσκεψη που πραγματοποίησαν πριν από λίγες μέρες στελέχη της κίνησης των «53» αποφάσισαν τα εξής:
  • Να θέσουν άμεσα ζήτημα ηγεσίας σε περίπτωση κατά την οποία η διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία ξεπεράσει τις επτά ποσοστιαίες μονάδες.
  • Να παραιτηθούν από τη διεκδίκηση ηγεσίας τα ιστορικά στελέχη της κίνησης, δηλαδή ο Τσακαλώτος.
  • Να προτείνουν δύο πρόσωπα της νέας γενιάς και ειδικότερα την Έφη Αχτσιόγλου και τον Αλέξη Χαρίτση για μεταβατική ηγεσία στον ΣΥΡΙΖA, μέχρι την πραγματοποίηση Συνεδρίου που θα εκλέξει τον επόμενο Πρόεδρο.
Υπενθυμίζουμε πως, κάτω από απόλυτη μυστικότητα πραγματοποιήθηκε αιφνίδια νυχτερινή σύσκεψη στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τη συμμετοχή σχεδόν του μισού υπουργικού συμβουλίου αλλά κομμταικών στελεχών, τροφοδοτώντας σενάρια περί προετοιμασίας του ΣΥΡΙΖΑ για όλα τα ενδεχόμενα από εκπλήξεις στις ευρωεκλογές έως και ταυτόχρονες κάλπες τον Μάιο, επίσπευση δηλαδή των εθνικών εκλογών.
Βέβαια οι συμμετέχοντες έσπευσαν να διαψεύσουν στους δημοσιογράφους ότι η σύσκεψη είχε σχέση με τις εκλογές, μιλώντας για λάθος συναγερμό. Παρόλα αυτά συνεχίζουν να «οργιάζουν» οι φήμες για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών την Άνοιξη.
Το τελευταίο διάστημα, η δημοσκοπική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται όλο και πιο αισθητή, με αποτέλεσμα να αυξάνονται και οι πιθανότητες διεξαγωγής πρόωρων εκλογών.
Η Συμφωνία των Πρεσπών, η στάση της κυβέρνησης απέναντι στους Έλληνες και η αβεβαιότητα στα οικονομικά επιτελεία οδηγούν σε μια «έκρηξη» πανικού στο Μαξίμου και σίγουρα αυξάνουν τις πιθανότητες για κάλπες και πλέον για πρόωρη «αποκαθήλωση» του Αλέξη Τσίπρα.
Πηγή: pentapostagma.gr
epirusblog.gr
5 of 5
«Εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ: Προς «αποκαθήλωση» του Α.Τσίπρα! – Μεταβατική ηγεσία προωθούν οι «53» – «Σεισμός» στο Μ.Μαξίμου
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6576766763241223142
item