Ήπειρος: 4,5 εκατ. για αναβάθμιση των ιαματικών πηγών Ήπειρος: 4,5 εκατ. για αναβάθμιση των ιαματικών πηγών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήπειρος: 4,5 εκατ. για αναβάθμιση των ιαματικών πηγών

Ήπειρος: 4,5 εκατ. για αναβάθμιση των ιαματικών πηγών
Ένα μεγάλο έργο που αφορά στην αναβάθμιση των ιαματικών πηγών και των αντίστοιχων εγκαταστάσεων εξασφάλισε η Περιφέρεια Ηπείρου.

Η σχετική πρόταση που είχε υποβάλλει και έχει προυπολογισμό για τις παρεμβάσεις αυτές 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, εντάχθηκε στο Interreg Ελλάδας Ιταλίας και το επόμενο διάστημα το έργο μπορεί να περάσει στην φάση της υλοποίησης.
Η απόφαση ένταξης ελήφθη στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης. Επικεφαλής εταίρος στο έργο είναι η Περιφέρεια Ηπείρου και αναλυτικά περιλαμβάνει την αναβάθμιση των ιαματικών πηγών και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων στον Αμάραντο, τα Καβάσιλα, την Πρέβεζα και την Άρτα.
Η αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη που μετείχε στην συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης εξέφρασε την ικανοποίησή από την ένταξη νέων έργων κάνοντας ειδικά αναφορά σε αυτό των ιαματικών πηγών.
«Ειδικότερα για το έργο “The Net_Rout”, η Περιφέρειά μας είναι επικεφαλής εταίρος της μεγαλύτερης σε προϋπολογισμό πρότασης, που αφορά στην δημιουργία πολιτιστικών τουριστικών διαδρομών στις Περιφέρειες Απουλίας, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου, και περιλαμβάνει την αναβάθμιση και αποκατάστασή σημαντικών πολιτιστικών τοπόσημων και ιαματικών πόρων στην περιοχή μας», αναφέρει σε δήλωσή της.
Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε η ένταξη τριών ακόμη προτάσεων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η αποκατάσταση και ο εκσυγχρονισμός του αλιευτικού λιμένα Μύτικα.
epiruspost.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Ήπειρος: 4,5 εκατ. για αναβάθμιση των ιαματικών πηγών
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6867310014584037473
Σχόλια
item