Δημοσκόπηση στην Ισπανία: Τα 3 κόμματα της δεξιάς οδεύουν προς εξασφάλιση της πλειοψηφίας

Δημοσκόπηση στην Ισπανία: Τα 3 κόμματα της δεξιάς οδεύουν προς εξασφάλιση της πλειοψηφίας
Τα δεξιά κόμματα, PP, Ciudadanos και Vox οδεύουν προς εξασφάλιση πλειοψηφίας στις πρόωρες εκλογές που θα γίνουν στην Ισπανία στις 28 Απριλίου.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που δημοσκόπηση καταγράφει τέτοια τάση, μετά την απόφαση του Πέδρο Σάντσεθ να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, πριν από μία εβδομάδα.
Τα τρία κόμματα του πολιτικού φάσματος της ισπανικής δεξιάς φέρονται να οδεύουν να κερδίσουν στις πρόωρες εκλογές από 169 ως 179 έδρες από τις 350 της ισπανικής εθνικής αντιπροσωπείας, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από τη Sigma Dos και δημοσιεύει η εφημερίδα El Mundo.
Το PSOE του Σάντσεθ αναμένεται να αναδειχθεί πρώτο κόμμα με 27,3% και 110-114 έδρες, κατά τη δημοσκόπηση αυτή, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα διαθέτει την πλειοψηφία. Το Λαϊκό Κόμμα (PP) οδεύει να εξασφαλίσει 19,1% και 71-75 έδρες, το κεντροδεξιό Ciudadanos 16% και 54-58 έδρες και το ακροδεξιό Vox 13,3% και 44-46 έδρες, κατά τη δημοσκόπηση.
Η συμμαχία της ριζοσπαστικής αριστεράς UP (γύρω από το Podemos) οδεύει να λάβει 14,4% και 37-39 έδρες, σύμφωνα με το ΑΠΕ. To Vox μόλις εμφανίστηκε στην ισπανική πολιτική σκηνή. 
Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων υποτίμησαν τη δυναμική του στις περιφερειακές εκλογές στην Ανδαλουσία, τον Δεκέμβριο, όταν εξασφάλισε 12 έδρες από τις 109.
Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων εβδομάδων μάλλον σύγχυση προκαλούν για το ποια κόμματα μετεκλογικά μπορεί να διαθέτουν επαρκή αριθμό εδρών για να σχηματίσουν κυβέρνηση συμμαχίας.
Όλες οι έρευνες φέρουν τους Σοσιαλιστές του Σάντσεθ να αναδεικνύονται πρώτο κόμμα, και μάλιστα με περισσότερες έδρες από ό,τι είχαν καταλάβει το 2016. 
Αλλά ακόμη και μια θεωρητική συμμαχία μεταξύ των Σοσιαλιστών και των Ciudadanos, το τελευταίο κόμμα μέχρι σήμερα τονίζει ότι δεν τη θέλει σε εθνικό επίπεδο, θα διέθετε έως και 172 έδρες στη Βουλή, άρα όχι την πλειοψηφία.

epirusblog.gr
5 of 5
Δημοσκόπηση στην Ισπανία: Τα 3 κόμματα της δεξιάς οδεύουν προς εξασφάλιση της πλειοψηφίας
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 1302788947421972351
item