Το Ποντίκι γράφει για βουλευτικές εκλογές στις 26 Μαΐου Το Ποντίκι γράφει για βουλευτικές εκλογές στις 26 Μαΐου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Το Ποντίκι γράφει για βουλευτικές εκλογές στις 26 Μαΐου

Το Ποντίκι γράφει για βουλευτικές εκλογές στις 26 Μαΐου

«Ο κύβος ερρίφθη», αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Ποντίκι που κυκλοφορεί, σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές θα στηθούν στις 26 Μαΐου. 


Όπως αναφέρει η εφημερίδα «το Ποντίκι», το πρώτο στοιχείο που έχει βαρύνει τη ζυγαριά του Μεγάρου Μαξίμου, είναι το κλίμα που επικρατεί στα κόμματα τα οποία κινούνται στον χώρο ενδιαμέσως του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών: Ποτάμι, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Ένωση Κεντρώων σε πρώτο πλάνο, αλλά και το Κίνημα Αλλαγής, σε δεύτερο, απειλούνται είτε από τις ήδη σοβαρές αναταράξεις στο εσωτερικό τους είτε από πλήρη μεγάλη εκλογική ήττα και πλήρη διάλυση. 

Στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρει η εφημερίδα του Αντώνη Δελατόλλα, πιστεύουν ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να ανασυντεθούν σε νέα πολιτική βάση τα «ερείπια» που κείτονται στον χώρο μεταξύ του ιδίου και της ΝΔ. 

Ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ, θέλει να δώσει την εκλογική μάχη με τους δικούς του όρους στο πεδίο της οικονομίας, στο οποίο το επόμενο διάστημα θα ολοκληρώσει το πακέτο των «θετικών μέτρων». 

Όταν ολοκληρωθεί και το πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης, θα έχει διαμορφωθεί πλήρως και το εκλογικό δίλημμα, στη μια πλευρά του οποίου ο ΣΥΡΙΖΑ, θα τοποθετεί τον εαυτό του ως την κα' εξοχήν φιλολαϊκή και δημοκρατική δύναμη και τη ΝΔ ως αντιλαϊκή και συρόμενη από την Ακροδεξιά.

Ακόμα ένας παράγοντας που έχει αξιολογηθεί ως σοβαρός από την κυβέρνηση είναι η κόντρα με τον Πάνο Καμμένο, η οποία δεν μπορεί να παραταθεί επί μήνες χωρίς να επιφέρει εκλογική ζημιά. 


cover_0


epirusblog.gr
5 of 5
Το Ποντίκι γράφει για βουλευτικές εκλογές στις 26 Μαΐου
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 7685640278979164728
Σχόλια
item