Νέα μεγάλη απεργία στη Γαλλία: Παραλύει για 24 ώρες ο δημόσιος τομέας Νέα μεγάλη απεργία στη Γαλλία: Παραλύει για 24 ώρες ο δημόσιος τομέας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Νέα μεγάλη απεργία στη Γαλλία: Παραλύει για 24 ώρες ο δημόσιος τομέας

Νέα μεγάλη απεργία στη Γαλλία: Παραλύει για 24 ώρες ο δημόσιος τομέας

Παραλύει σήμερα ο δημόσιος τομέας στη Γαλλία μετά το κάλεσμα του ισχυρού συνδικάτου «CGT» για 24ωρη γενική απεργία υιοθετώντας τα βασικά αιτήματα των «Κίτρινων Γιλέκων».

«Στη διαπασών τα αιτήματα του κίτρινου κινήματος», σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien» αναφερόμενη στη σημερινή απεργία των πολέμιων της «φιλελεύθερης» πολιτικής του Εμανουέλ Μακρόν.

«Περισσότερες από 160 διαδηλώσεις προγραμματίζονται στους δρόμους της Γαλλίας. Το αριστερό ισχυρό συνδικάτο «CGT» ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη γενική απεργία με αίτημα, μεταξύ άλλων, την αύξηση μισθών και μεγαλύτερη φορολογική δικαιοσύνη.

Το αριστερό συνδικάτο υποστηρίζεται από τους «Ανυπότακτους Γάλλους» του Ζαν Λικ Μελανσόν και τα «Κίτρινα Γιλέκα». 

Σύμφωνα με τον Φιλίπ Μαρτινέζ, επικεφαλής του συνδικάτου CGT, «θα υπάρξουν κίτρινες και κόκκινες παρελάσεις σε διάφορα σημεία της Γαλλίας, από τη Βρετάνη μέχρι το Στρασβούργο.

Στην απεργία συμμετέχουν ο δημόσιος τομέας, οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι στις μαζικές μεταφορές. Στο Παρίσι η μεγάλη διαδήλωση θα ξεκινήσει από το δημαρχείο της πόλης. 


apergia12
Τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών καλούν όλους εργαζόμενους από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο να συμμετάσχουν στην γενική απεργία. 

Κλειστά θα παραμείνουν έτσι αρκετά σχολεία στην χώρα, ενώ σε άλλα δεν θα πραγματοποιηθούν κάποια μαθήματα, ενώ δεν θα λειτουργήσουν και η διοικητικές υπηρεσίες σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονται στα ταχυδρομεία, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στα νοσοκομεία και στις κοινωνικές υπηρεσίες, καλούνται επίσης από τα συνδικάτα τους να συμμετέχουν στην σημερινή απεργία.

Την ίδια ώρα η γαλλική Εθνοσυνέλευση αναμένεται σήμερα να εγκρίνει το νέο νομοσχέδιο που καθιστά πιο αυστηρό το πλαίσιο των διαδηλώσεων. Το σχετικό κείμενο, έχει ήδη εγκριθεί από την Γερουσία και σήμερα, όπως φαίνεται, θα γίνει νόμος του κράτους. 


Προβλέπει, μεταξύ άλλων, πρόστιμο ύψους 15 χιλιάδων ευρώ και φυλάκιση ενός έτους σε ταραχοποιούς που συλλαμβάνονται ενώ έχουν καλυμμένο το πρόσωπό τους.Παράλληλα, δίνει την δυνατότητα στην αστυνομία να διενεργεί σωματικό έλεγχο σε διαδηλωτές.
epirusblog.gr
5 of 5
Νέα μεγάλη απεργία στη Γαλλία: Παραλύει για 24 ώρες ο δημόσιος τομέας
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 9047665071356014931
Σχόλια
item