ΥΕΘΑ: "Θα δοθεί άμεσα συντριπτική απάντηση σε όποιον αμφισβητήσει τα σύνορά μας"

ΥΕΘΑ: "Θα δοθεί άμεσα συντριπτική απάντηση σε όποιον αμφισβητήσει τα σύνορά μας"

Έκκληση –πρόσκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις απηύθυνε στην πρώτη του ομιλία στον Ολομέλεια της Βουλής ο νέος Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, αφού τόνισε, για ακόμα μια φορά, πως τα εναέρια, θαλάσσια και χερσαία σύνορά μας εποπτεύονται 365 ημέρες το χρόνο και πως οποιοσδήποτε θέλει να τα αμφισβητήσει θα λάβει άμεσα συντριπτική απάντηση.

Ο κ. Αποστολάκης προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις στο πλαίσιο της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης, σχετικά με τις πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών πάνω από το Πεντάγωνο στην τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου, αλλά και για την πτήση με ελικόπτερο του Πάνου Καμμένου πάνω από τα Ίμια αμέσως μετά την αποχώρησή του από το υπουργείο.

Για τις πτήσεις ο νέος υπουργός Άμυνας είπε ότι διήρκησαν λίγα λεπτά και ήταν στο πλαίσιο προγραμματισμένης άσκησης που είχε ανακοινωθεί ημέρες πριν.

Παράλληλα σημείωσε πως δεν απαγορεύονται τέτοιες πτήσεις, και πως γίνονται και σε παρελάσεις και σε ορκωμοσίες στην Ικάρων αλλά και στις παραδόσεις και παραλαβές στο ΓΕΕΘΑ.

Μάλιστα είπε ότι αυτό γίνεται και σε άλλες χώρες της ΕΕ. Το δε κόστος αυτών των πτήσεων δεν επιβάρυνε τον προϋπολογισμό του ΓΕΑ, ήταν κόστος άσκησης που θα γινόταν. Το κόστος ωριαίας πτήσης ωστόσο τόνισε πως δεν μπορεί να το αποκαλύψει, καθώς είναι απόρρητο.

Σε ότι φορά την πτήση στα Ίμια που έκανε ο κ. Καμμένος, και μάλιστα από θέση συγκυβερνήτη ελικοπτέρου μετά την παράδοση του χαρτοφυλακίου του, ο κ. Αποστολάκης τόνισε ότι «ο κ. Καμμένος διαθέτει άδεια χειριστού ελικοπτέρου, αυτού του τύπου, άρα δεν τίθεται θέμα ασφαλείας».

Πηγή: Newsit.gr 
epirusblog.gr
5 of 5
ΥΕΘΑ: "Θα δοθεί άμεσα συντριπτική απάντηση σε όποιον αμφισβητήσει τα σύνορά μας"
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 22409453682844240
item