Ερευνα: Μαύρα σύννεφα βλέπει ο κλάδος των επιχειρήσεων -Η έξοδος από την κρίση είναι ακόμα μακριά Ερευνα: Μαύρα σύννεφα βλέπει ο κλάδος των επιχειρήσεων -Η έξοδος από την κρίση είναι ακόμα μακριά | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ερευνα: Μαύρα σύννεφα βλέπει ο κλάδος των επιχειρήσεων -Η έξοδος από την κρίση είναι ακόμα μακριά

Ερευνα: Μαύρα σύννεφα βλέπει ο κλάδος των επιχειρήσεων -Η έξοδος από την κρίση είναι ακόμα μακριά
Αρνητικό σήμα για την επόμενη ημέρα, εκπέμπουν οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα, κόντρα στο αφήγημα της επιστροφής στην κανονικότητα και της εξόδου από την κρίση. 
Σύμφωνα με τη νέα έρευνα International Business Report (IBR) της Grant Thornton, το ποσοστό αισιοδοξίας των επιχειρήσεων στην Ελλάδα για τέταρτη συνεχή χρονιά, παραμένει αρνητικό. 
Μάλιστα, η Ελλάδα με ποσοστό -28% στο δεύτερο τρίμηνο κατατάσσεται ως ο απόλυτος ουραγός στην αισιοδοξία των επιχειρηματιών παγκοσμίως.
Αναλυτικότερα το ποσοστό αισιοδοξίας στο δεύτερο τρίμηνο του 2018 διολίσθησε δραματικά, παρά το γεγονός ότι στο προηγούμενο τρίμηνο του έτους η αισιοδοξία φαίνονταν να ανακάμπτει. 
Ως σημαντικότερους παράγοντες της απαισιοδοξίας τους, οι Έλληνες επιχειρηματίες αναφέρουν την οικονομική αβεβαιότητα (84%), τους κανονισμούς και τη γραφειοκρατία (66%) και την έλλειψη χρηματοδότησης (40%). 
Στην παγκόσμια κατάταξη η Ελλάδα βρίσκεται τελευταία, πίσω από την Τουρκία, την Αργεντινή, την Ιταλία, την Ιρλανδία αλλά και τη Μεγάλη Βρετανία, η οποία αντιμετωπίζει την αβεβαιότητα του Brexit. Στον αντίποδα, η αισιοδοξία των Ισπανών επιχειρηματιών κατατάσσεται δωδέκατη ανάμεσα σε 35 χώρες.
Οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που σχεδιάζουν να λάβουν οι επιχειρηματίες στην Ελλάδα, μέσα στους επόμενους 12 μήνες, περιλαμβάνουν τη βελτίωση των πωλήσεων (72%), την ενίσχυση της παραγωγικότητας (56%), την αύξηση των επενδύσεων στο marketing (38%) και την ανάπτυξη νέων προϊόντων/υπηρεσιών (28%). 
Επιπλέον μια σημαντική μερίδα επιχειρηματιών σκέφτεται να επεκτείνει την δραστηριότητά του τόσο στο εξωτερικό (26%), όσο και στο εσωτερικό (24%). Τελευταίες στα μελλοντικά σχέδια των Ελλήνων επιχειρηματιών βρίσκονται οι προσλήψεις νέων ταλέντων (22%) και η πρόσβαση σε νέες μορφές χρηματοδότησης (16%).

epirusblog.gr
5 of 5
Ερευνα: Μαύρα σύννεφα βλέπει ο κλάδος των επιχειρήσεων -Η έξοδος από την κρίση είναι ακόμα μακριά
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5832134374920936770
Σχόλια
item