Τη Δευτέρα στη Βουλή των Ελλήνων το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ

Τη Δευτέρα στη Βουλή των Ελλήνων το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ

Την ερχόμενη Δευτέρα θα κατατεθεί στην Βουλή το πρωτόκολλο για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ σύμφωνα με ενημέρωση των μελών της Διάσκεψης των Προέδρων του κοινοβουλίου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το νομοσχέδιο θα ακολουθήσει κανονική διαδικασία συζήτησης και πιθανότατα θα έχει ψηφιστεί εως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Παράλληλα την ερχόμενη εβδομάδα θα συζητηθούν στην Ολομέλεια αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής και θα έχει ιδιαίτερο  ενδιαφέρον εάν θα προστεθεί τροποποίηση που θα επιτρέψει στους ΑΝΕΛ να διατηρήσουν την Κοινοβουλευτική τους Ομάδα.

Όλα τα νομοσχέδια θα εγκρίνονται με ονομαστικές ψηφοφορίες

Τέλος, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης επανέλαβε την πρόταση για διεξαγωγή ονομαστικών ψηφοφοριών για όλα τα νομοσχέδια που θα έρχονται στην Ολομέλεια προκειμένου να εκφράζουν την ψήφο τους και οι 16 ανεξάρτητοι βουλευτές.

Επίσης, τα μέλη της Διάσκεψης προγραμμάτισαν πως μεταξύ 11 και 13 Φεβρουαρίου θα γίνει η πρώτη συζήτηση και ψηφοφορία για την Συνταγματική Αναθεώρηση για να ακολουθήσει η δεύτερη ένα μήνα μετά. 

Υπενθυμίζεται πως χθές η αρμόδια επιτροπή ολοκλήρωσε τις εργασίες της και διαφάνηκε σύγκλιση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την ανάγκη αναθεώρησης τουλάχιστον επτά άρθρων.

Μεταξύ αυτών εντοπίζεται και το άρθρο 32 για την αλλαγή εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας με αποσύνδεση απο τις εθνικές εκλογές. 


Εαν η σύγκλιση επιβεβαιωθεί και στην ψηφοφορία που θα γίνει τον ερχόμενο Φεβρουάριο και το άρθρο λάβει τουλάχιστον 180 θετικές ψήφους τότε η επόμενη Βουλή θα μπορεί να αναθεωρήσει το περιεχόμενό του με 151 ψήφους. 

Κατ επέκταση η επόμενη κυβέρνηση θα μπορεί να αποσυνδέσει την εκλογή Προέδρου που θα γίνει τον Φεβρουάριο του 2020 απο πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
epirusblog.gr
5 of 5
Τη Δευτέρα στη Βουλή των Ελλήνων το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3842473696156267095
item