Γκουαϊδό σε Τσίπρα: «Ελα μια εβδομάδα στο καθεστώς Μαδούρο και τα λέμε»

Γκουαϊδό σε Τσίπρα: «Ελα μια εβδομάδα στο καθεστώς Μαδούρο και τα λέμε»
Ανησυχητική χαρακτήρισε ο Χουάν Γκουαϊδό τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης υπέρ του καθεστώτος Μαδούρο και προ(σ)κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να πάει για μια εβδομάδα στη Βενεζουέλα, για να δει τι πραγματικά συμβαίνει.
«Να μείνει μια εβδομάδα στη Βενεζουέλα, για να ζήσει με τον κατώτατο μισθό, να δούμε τι γνώμη θα έχει για το καθεστώς Μαδούρο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αυτοανακηρυχθείς προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ. 
Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη στήριξή του στον Μαδούρο, κόντρα στη στάση που έχει υιοθετήσει η παγκόσμια κοινότητα. Μάλιστα, η ΕΕ έχει δώσει τελεσίγραφο στον Μαδούρο να προκηρύξει εκλογές, διαφορετικά θα αναγνωρίσει ως προσωρινό πρόεδρο τον Γκουαϊδό.
«Θέλω να πιστεύω ότι οφείλεται στην έλλειψη ενημέρωσης», είπε ο Γκουαϊδό, αναφερόμενος στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν θέλω να αναμειχθώ περισσότερο στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας, ή στα εθνικά της συμφέροντα.
Αλλά καλώ τον πρωθυπουργό ή οποιοδήποτε άλλο μέλος του κόμματός του να έρθει στη Βενεζουέλα όσο πιο σύντομα γίνεται. Και αύριο αν θέλει. 
Να πάμε μαζί σε νοσοκομεία, φαρμακεία, σχολεία της Βενεζουέλας. Ή να μείνει μια εβδομάδα και να ζήσει με τον κατώτατο μισθό της Βενεζουέλας, να δούμε τι γνώμη θα έχει για το καθεστώς Μαδούρο», πρόσθεσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Σε σχετική ερώτηση, ο Γκουαϊδό χαρακτήρισε ανησυχητική τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και πρόσθεσε: «Περιμένω να συνταχθεί με τις φωνές όλης της ΕΕ και να στηρίξει τη διαδικασία αποκατάστασης της δημοκρατίας, τον τερματισμό της πείνας».
Στις ίδιες δηλώσεις, ο Γκουαϊδό κατηγόρησε τον Μαδούρο ότι έχει σφετεριστεί την προεδρία. Ακόμη, σημείωσε ότι το 83% των πολιτών ζει σε συνθήκες φτώχειας. «Ο κατώτατος μισθός είναι 3 δολάρια. Αυτό δεν είναι απλά φτώχεια, είναι μιζέρια», υπογράμμισε.
Σε ερώτηση για το αν απορρίπτει την πρόταση Μαδούρο για διάλογο, απάντησε: «Απορρίπτω κάθε ψεύτικη πρόταση που δεν οδηγεί σε λύση. Ο Μαδούρο δεν θέλει διάλογο, θέλει να κερδίσει χρόνο. Πιστεύουμε σε οποιαδήποτε πραγματική πολιτική λύση για αυτή τη σύγκρουση, όχι σε ένα μηχανισμό που σκοπό έχει να κερδίσει χρόνο μια δικτατορία».

epirusblog.gr
5 of 5
Γκουαϊδό σε Τσίπρα: «Ελα μια εβδομάδα στο καθεστώς Μαδούρο και τα λέμε»
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 6074747265811504268
item