Πρέβεζα: Παρατάχθηκαν τα τρακτέρ στο Λούρο Πρέβεζας – Αποφασισμένοι οι αγρότες Πρέβεζα: Παρατάχθηκαν τα τρακτέρ στο Λούρο Πρέβεζας – Αποφασισμένοι οι αγρότες | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Παρατάχθηκαν τα τρακτέρ στο Λούρο Πρέβεζας – Αποφασισμένοι οι αγρότες

Πρέβεζα: Παρατάχθηκαν τα τρακτέρ στο Λούρο Πρέβεζας – Αποφασισμένοι οι αγρότες
Δυναμικά ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες του Νομού Πρέβεζας. 

Τα τρακτέρ έκλεισαν συμβολικά την Εθνική Οδό Πρέβεζας – Ιωαννίνων στο Λούρο Πρέβεζας, όπου τα τελευταία χρόνια οι αγρότες στήνουν το μπλόκο τους, με την κυκλοφορία να πραγματοποιείται μέσω παράκαμψης .


Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Πρέβεζας κ. Σπύρος Κλινάκης μιλώντας στους συγκεντρωμένους  κάλεσε όλους τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να βγουν στα μπλόκα και να αγωνιστούν όλοι μαζί πιο μαζικά και πιο δυνατά ενάντια στις επιπτώσεις που έχει σε βάρος τους η Κεντρική Αγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει ξεδιάντροπα τους αγρότες και δεν τηρεί ούτε καν τις δεσμεύσεις της.Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, μέσα από τους αγωνιστικούς αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους καλεί σε ανυποχώρητο αγώνα για να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες για μια ζωή με δικαιώματα,ώστε να απολαύσουμε το κόπο και τον ιδρώτα μας. 

Οργανώνουμε την πάλη μας και συντονιζόμαστε με τους συναδέλφους από όλη την Ελλάδα κάτω από την Πανελλαδικής Επιτροπή Μπλόκων την οποία θεωρούμε ως μεγάλη κατάκτηση του συνεπούς αγροτικού κινήματος. 

«Ζεσταίνουμε τις μηχανές των τρακτέρ για νέους μαζικούς, δυναμικούς και νικηφόρους αγώνες κόντρα στην μοιρολατρία, την ηττοπάθεια, την απογοήτευση και τις απατηλές προεκλογικές υποσχέσεις που χαϊδεύουν τα αφτιά μας.» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κλινάκης.


Οι αγρότες διαμαρτύρονται ενάντια στην άγρια -όπως λένε- φοροληστεία, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ και τον ΕΛΓΑ, τον ΕΝΦΙΑ και τα κάθε είδους χαράτσια. 

Στο υπέρογκο κόστος παραγωγής και τις εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα που μειώνουν κάθε χρόνο το εισόδημα τους με αποτέλεσμα – όπως τονίζουν – να μην μπορούν να επιβιώσουν, να καλλιεργήσουν και να παράγουν, αλλά και ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις.

Ανάμεσα στα αιτήματα τους είναι:
  • η κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ
  • η άμεση εξόφληση των χρωστούμενων προς τους αγρότες
  • η ενίσχυση της κτηνοτροφίας και η εξασφάλιση των αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων
  • η υλοποίηση απαραίτητων έργων υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς αρδευσης
  • και τέλος η κατάργηση του φόρου στο κρασί
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Παρατάχθηκαν τα τρακτέρ στο Λούρο Πρέβεζας – Αποφασισμένοι οι αγρότες
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 5701228087552413449
Σχόλια
item