Γιάννενα: Ποδηλατόδρομος, διαβάσεις και επέκταση της νησίδας

Γιάννενα: Ποδηλατόδρομος, διαβάσεις και επέκταση της νησίδας

Βελτίωση της Κενάν Μεσαρέ προβλέπεται με μέτρα που εντάσσονται στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και περιλαμβάνουν όριο ταχύτητας 50 χλμ., ποδηλατόδρομο και παρεμβάσεις για τη διευκόλυνση της ασφαλούς κίνησης των πεζών.
Συγκεκριμένα, για την αντιμετώπιση των διαπιστωμένων προβλημάτων λόγω των υψηλών ταχυτήτων που αναπτύσσονται κατά μήκος της Κενάν Μεσσαρέ, το ΣΒΑΚ προτείνει την επιβολή ορίου ταχύτητας 50 km/h, με εφαρμογή της κατάλληλης σήμανσης και διερεύνηση δυνατότητας τοποθέτησης καμερών για τον έλεγχο της τήρησης του ορίου.
Επίσης, την αναδιαμόρφωση του κόμβου Κενάν Μεσσαρέ – Βελισσαρίου και βελτίωση των διαβάσεων πεζών, διερεύνηση δημιουργίας υπέργειας διάβασης πεζών στην περιοχή των σχολικών συγκροτημάτων, δημιουργία ποδηλατόδρομου από τη μία πλευρά της οδού και περιορισμό του διαθέσιμου πλάτους κυκλοφορίας, ώστε οι οδηγοί να αποθαρρύνονται να αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες, καθώς και διερεύνηση της δυνατότητας δημιουργίας σηματοδοτούμενων διαβάσεων πεζών με πιεστικό διακόπτη (push button) ζήτησης, στο τμήμα μεταξύ των σηματοδοτούμενων κόμβων. 
Στόχος του τελευταίου μέτρου είναι αφενός οι πεζοί να έχουν τη δυνατότητα να διασχίσουν με ασφάλεια την οδό σε περισσότερα σημεία, αφετέρου οι διερχόμενοι οδηγοί να μην έχουν στη διάθεση τους μεγάλο μήκος για την ανάπτυξη υψηλών ταχυτήτων.
Επίσης, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στον Κόμβο Νικοπόλεως – Κενάν Μεσσαρέ, προτείνεται η επέκταση της νησίδας σε όλο το μήκος της Κενάν Μεσσαρέ και η διευθέτηση των κινήσεων από/προς την οδό Νικοπόλεως μέσω του κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών Αρχ. Μακαρίου – Βογιάνου – Κενάν Μεσσαρέ και της άνω διάβασης της Κενάν Μεσσαρέ. Εναλλακτικά, προτείνεται η εγκατάσταση σηματοδοτών στον κόμβο.

Ικανοποίηση των κατοίκων της Κ. Μεσαρέ

Με επιστολή της, η Επιτροπή Κατοίκων Κενάν Μεσαρέ εκφράζει την ικανοποίησή της για την κατασκευή του αστικού ποδηλατοδρόμου κατά μήκος της οδού, που θα ενώσει το παραλίμνιο δίκτυο ποδηλάτου με το πανεπιστήμιο και το Γιαννιώτικο Σαλόνι. 
«Κατά τη γνώμη μας, η υλοποίηση αυτής της δράσης θα φέρει ποιοτική, αλματώδη αναβάθμιση του πολιτισμού, της οδικής ασφάλειας και των μετακινήσεων στην πόλη μας. Ευχαριστούμε ειλικρινώς εσάς και όσους συνέβαλαν σε αυτό», αναφέρεται στην επιστολή.
Παράλληλα, οι κάτοικοι ζητούν την υλοποίηση συγκεκριμένων παρεμβάσεων, που έχουν συζητηθεί και συμφωνηθεί με τους βουλευτές και το υπουργείο Περιβάλλοντος, καλώντας τη δημοτική αρχή «να εφαρμοστούν άμεσα οι περιλαμβανόμενες στα ανωτέρω έγγραφα βιώσιμες λύσεις, ώστε να θεραπευτεί κάπως η σωρεία προβλημάτων της οδού και της περιοχής που κατοικούμε. 
Έτσι, θα μπορέσει να αρθεί ολοκληρωτικά η ιδιαίτερα επιβλαβής για την πόλη, επαχθής για όλους μας, ανεπίτρεπτη διελκυστίνδα».


epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ποδηλατόδρομος, διαβάσεις και επέκταση της νησίδας
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7673334217957040872
item