Άρτα: Οι δήμοι Άρταίων και κεντρικά Τζουμέρκα στη λίστα με τους δήμους που θα που θα προσφέρουν δωρεάν WIFI στην Ελλάδα Άρτα: Οι δήμοι Άρταίων και κεντρικά Τζουμέρκα στη λίστα με τους δήμους που θα που θα προσφέρουν δωρεάν WIFI στην Ελλάδα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Οι δήμοι Άρταίων και κεντρικά Τζουμέρκα στη λίστα με τους δήμους που θα που θα προσφέρουν δωρεάν WIFI στην ΕλλάδαΆρτα: Οι δήμοι Άρταίων και κεντρικά Τζουμέρκα στη λίστα  με τους  δήμους που θα που θα προσφέρουν δωρεάν WIFI στην Ελλάδα
Πρόκειται για πρόγραμμα της ΕΕ και χρήση θα γίνεται σε δημόσιους χώρους...

Επιλέχθηκαν οι δήμοι που θα έχουν τη δυνατότητα να εγκαταστήσουν δωρεάν σημεία Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, όπως δημαρχεία, βιβλιοθήκες, μουσεία, πάρκα, πλατείες και άλλους χώρους δημόσιου ενδιαφέροντος. Πρόκειται για πρόγραμμα της ΕΕ και ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 42 εκατ. ευρώ.

Η Επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ εξέφρασε την ικανοποίησή της με την ακόλουθη δήλωση:

«Χάρη στην πρώτη πρόσκληση WiFi4EU, 2.800 δήμοι θα μπορούν να παρέχουν σε χιλιάδες Ευρωπαίους και επισκέπτες δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους, σε ολόκληρη την ΕΕ, προσφέροντας μεγαλύτερη συνδεσιμότητα στην καθημερινότητα των πολιτών. 

Οι εν λόγω δήμοι βρίσκονται σε κάθε γωνιά της Ευρώπης. Η βελτίωση της συνδεσιμότητας στην ΕΕ αποτελεί βασικό στοιχείο της στρατηγικής μας για την ψηφιακή ενιαία αγορά και η πρωτοβουλία WiFi4EU είναι ένα ακόμη απτό βήμα που θα την καταστήσει πραγματικότητα για όλους». 

Όπως ανακοινώθηκε θα υπάρξουν τρεις επιπλέον προσκλήσεις για τις οποίες μπορούν να υποβάλουν αίτηση οι δήμοι που δεν έλαβαν κουπόνι. Η δεύτερη πρόσκληση θα ξεκινήσει στις αρχές του 2019. Συνολικά, περίπου 8.000 δήμοι θα μπορέσουν να επωφεληθούν από αυτό το καθεστώς έως το 2020.

Οι πρώτοι Δήμοι της Ηπείρου που θα προσφέρουν δωρεάν wifi είναι:

- ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ-Municipality of Kentrika Tzoumerka
- ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ-Municipality of Arta
- ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ-Municipality of Ioannina
- ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ-Municipality of Pogonio

Πηγή: Ευρωπαϊκή Επιτροπή
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Οι δήμοι Άρταίων και κεντρικά Τζουμέρκα στη λίστα με τους δήμους που θα που θα προσφέρουν δωρεάν WIFI στην Ελλάδα
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 8628613023488422942
Σχόλια
item