Γιάννενα: Κατατέθηκε η πρόταση για το ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου

Γιάννενα: Κατατέθηκε η πρόταση για το ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου

Ο Δήμος Ιωαννιτών και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων  κατέθεσαν ολοκληρωμένη πρόταση στο ΕΣΠΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  Ανταγωνιστικότητα-Επιχειρηματικότητα-Καινοτομία) για ένα έργο που φιλοδοξεί να  αλλάξει την όψη της παλιάς αγοράς της πόλης των Ιωαννίνων.  

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Θανάσης Μανταλόβας με αφορμή την  επιτυχή κατάθεση της πρότασης στο πρόγραμμα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» ανέφερε ότι:  «Η τόνωση της τοπικής αγοράς και η ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας στην  περιοχή μας, αποτελεί βασικό στόχο της Δημοτικής Αρχής και σε αυτή την κατεύθυνση  καταθέσαμε πρόταση για δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στο ιστορικό-εμπορικό  κέντρο της πόλης. 

Η συνεργασία του Δήμου με το Επιμελητήριο και ιδιαίτερα με τις  επιχειρήσεις που δίνουν καθημερινό «αγώνα» για να είναι βιώσιμες, δημιουργεί  απαιτήσεις και προσδοκίες ώστε ο Δήμος να πρωταγωνιστεί και να είναι πάντα συμμέτοχος  σε προσπάθειες που ισχυροποιούν την πόλη και τους ανθρώπους της».  

Η περιοχή στην οποία σχεδιάστηκαν παρεμβάσεις (περιοχή παρέμβασης) στο ιστορικό - εμπορικό κέντρο της πόλης, οριοθετείται από τις οδούς: οδός Αραβαντινού, Παπάζογλου,  Λόρδου Βύρωνος, Ανεξαρτησίας, Κάνιγγος, Τσιριγώτη (από Κάνιγγος μέχρι  Ανεξαρτησίας), Ζωής Καπλάνη, Παλαιολόγου, Κωλέττη, Κατσαντώνη, Χατζηκώστα (Αγίου  Νικολάου) και Παρ. Ευαγγελίδη. 

Συγκεκριμένα, η περιοχή παρέμβασης έχει συνολική  έκταση 11.726,82 τ.μ. και συνολικό μήκος 1.725,60 μ.Πρόκειται για μία πρόταση αναπτυξιακού χαρακτήρα, με ταυτόχρονη αναβάθμιση των πολιτιστικών πόρων της περιοχής που θα δώσει την ευκαιρία να επενδυθούν περίπου 1,8εκ. ευρώ στα Ιωάννινα, με μηδενική χρήση ίδιων κεφαλαίων του Δήμου ή των ιδιοκτητών εμπορικών καταστημάτων, ώστε να αναδειχτεί η παλιά αγορά του κέντρου δίνοντας μια μοναδική ταυτότητα, η οποία θα ενισχύσει την ελκυστικότητα της περιοχής και την εμπορικότητα της. 

Για την ολοκλήρωση της πρότασης, εκτός από το Δήμο και το Επιμελητήριο, κινητοποιήθηκαν και οργανώσειςπολιτών, οι οποίοι ενημέρωσαν τους επαγγελματίες της περιοχής, συγκέντρωσαν υπογραφές συμμετοχής και συμμετείχαν ενεργά σε συναντήσεις που οργανώθηκαν στο πλαίσιο της πρότασης. 

Επιπροσθέτως, η κατάθεση της πρότασης δε θα ήταν δυνατή χωρίς την καθοδήγηση τηςΥπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ηπείρου. Τέλος, απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή ήταν η συγκέντρωση ικανού αριθμού συμμετεχόντων επιχειρήσεων-ωφελούμενων. 

Στην περιοχή παρέμβασης, υπέγραψαν για τη συμμετοχή τους συνολικά 114 επιχειρήσεις, εξασφαλίζοντας την μέγιστη βαθμολογία και προσδίδοντας την απαραίτητη δυναμική.

epirusgate.blogspot.com
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Κατατέθηκε η πρόταση για το ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7720288337832509504
item