Γιάννενα: Τα Γιάννενα ετοιμάζονται να δεχθούν χιλιάδες επισκέπτες

Γιάννενα: Τα Γιάννενα ετοιμάζονται να δεχθούν χιλιάδες επισκέπτες

Τρεις εβδομάδες απομένουν μέχρι τα Χριστούγεννα και ήδη η πόλη άρχισε να φορά τα γιορτινά της. 

Την ίδια ώρα, οι κρατήσεις στα καταλύματα των Ιωαννίνων, αλλά και στα ορεινά θέρετρα του Νομού έχουν αυξητική πορεία, κατατάσσοντας και φέτος την περιοχή μας στους κορυφαίους προορισμούς της Ελλάδας.


Μάλιστα οι προβλέψεις των ξενοδόχων είναι ιδιαίτερα ευοίωνες, καθώς περιμένουν περισσότερους επισκέπτες από πέρυσι, δηλώνοντας πανέτοιμοι να τους υποδεχθούν, έχοντας αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις υποδομές, ενώ οι τιμές στα καταλύματα ποικίλουν, έτσι ώστε να είναι προσιτές σε όλα τα βαλάντια.


Εορταστική ατμόσφαιρα...
Πάντως ήδη η ατμόσφαιρα στην πόλη των Ιωαννίνων είναι εορταστική. Οι κεντρικοί δρόμοι άρχισαν να φωταγωγούνται με χιλιάδες λαμπιόνια, ενώ και τα περισσότερα καταστήματα έχουν φορέσει τα γιορτινά τους, για να υποδεχθούν ντόπιους και επισκέπτες. 


Μάλιστα από χθες άρχισε και ο στολισμός της κεντρικής πλατείας, καθώς αύριο το βράδυ έχει προγραμματιστεί από το Δήμο η έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. Στις 7 μ.μ. θα εμφανιστεί η Παυλίνα Βουλγαράκη, η οποία θα μας ταξιδέψει με την μαγευτική φωνή της.

Παράλληλα, καθ’ όλη την διάρκεια του Δεκεμβρίου ο Δήμος, αλλά και οι διάφοροι σύλλογοι της πόλης έχουν προγραμματίσει σειρά εορταστικών εκδηλώσεων, που στόχο έχουν να ψυχαγωγήσουν μικρούς και μεγάλους, παραμερίζοντας έστω για λίγο τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα νοικοκυριά. 


Πολλές εκδηλώσεις Σήμερα ο Δήμαρχος Θ. Μπέγκας αναμένεται να ανακοινώσει αναλυτικά το πρόγραμμα χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου. 


Ωστόσο χθες ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κ. Γκόγκος έδωσε μια πρώτη γεύση, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «στο πρόγραμμα συμμετέχουν καθοριστικά όλες οι δομές και τα καλλιτεχνικά σχήματα του Πνευματικού Κέντρου, όπως η Φιλαρμονικής μας που θα δώσει μουσικό τόνο στους δρόμους, τους πεζοδρόμους και τις πλατείες της πόλης. 

Η συμφωνική μας ορχήστρα με δυο εμφανίσεις, στις 22 Δεκεμβρίου και την 1η Ιανουαρίου στην επίσημη Πρωτοχρονιάτικη Γιορτή της πόλης μας. Το Εικαστικό Εργαστήρι που ανοίγει τις πόρτες του για μια ολόκληρη εβδομάδα σε όλα τα παιδιά της πόλης. 

Τα ΚΔΑΠ, που οργανώνουν γιορτές στο κέντρο, αλλά και στους χώρους τους. Και φυσικά από τις γιορτές της πόλης δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα σύνολα και οι χορωδίες του Ωδείου μας». 

Επίσης το Πνευματικό Κέντρο, όπως είπε ο Κ. Γκόγκος στηρίζει και υποστηρίζει εκδηλώσεις συλλόγων, φορέων και συλλογικοτήτων, όπως τις εκδηλώσεις του Συλλόγου τα Παλιά Γιάννινα στις οδούς Καλλάρη και Ανεξαρτησίας, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, αλλά και τις εκδηλώσεις την Παραμονή των Χριστουγέννων στην οδό Τσιριγώτη όπου θα εμφανιστούν οι Κόζα Μόστρα σε μια αυθεντική γιορτή χαράς και κεφιού.


Το «Χωριό του Άι Βασίλη»
Ξεχωριστή νότα στην πόλη τα φετινά Χριστούγεννα, θα δώσει το «Χωριό του Άι Βασίλη», το οποίο θα λειτουργήσει στον λόφο του Φρόντζου, στον χώρο δίπλα και πάνω από το Θέατρο της Ε.Η.Μ.. Τα εγκαίνια θα γίνουν την ερχόμενη Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου και ώρα 5 μ.μ. 


Στο πλαίσιό τους, μία πολύχρωμη παρέλαση με μικρούς και μεγάλους Γιαννιώτες ντυμένους Αι Βασίληδες, με μουσικές και χορούς θα ξεκινήσει από την Κεντρική Πλατεία και, περνώντας μέσα από το κέντρο της πόλης θα κατευθυνθεί και θα καταλήξει στο «Χωριό του Αι Βασίλη».


Η είσοδος στο «Χριστουγεννιάτικο Χωριό της πόλης, στο Ψυχαγωγικό Πάρκο Φρόντζου, θα κοστίζει μόλις 1 ευρώ, ποσό απ’ το οποίο το ένα τρίτο, αφού αφαιρεθεί ο ΦΠΑ, θα προσφέρεται στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και το ένα τρίτο αφαιρούμενου ΦΠΑ στην Κιβωτό του Κόσμου!


Και γιορτινές συναυλίες!
Οι εκπλήξεις όμως από το «Χωριό του Αι Βασίλη» δεν τελειώνουν εδώ. Σε ειδικά διαμορφωμένο κλειστό χώρο μέσα σ’ αυτό δημοφιλείς καλλιτέχνες θα δώσουν μοναδικές συναυλίες καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών! 


Ανάμεσά τους, στο Ψυχαγωγικό Πάρκο Φρόντζου θα βρεθούν οι BO, Κώστας Μαρτάκης, Χρύσπα, Master Tempo, Κωνσταντίνος Νάζης, Natasha Kay, οι Xanazoo, Λάχανα και Χάχανα αλλά και αγαπημένοι youtubers της νεολαίας όπως οι Jimko και Πουρνάρας. 

Παράλληλα, θα δοθούν αρκετές χορευτικές παραστάσεις από Σχολές Χορού και Πολιτιστικούς Συλλόγους της πόλης.


proinoslogos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Τα Γιάννενα ετοιμάζονται να δεχθούν χιλιάδες επισκέπτες
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7355039365690408306
item