Γιάννενα: Δίνει λύσεις στις υπηρεσίες καθαριότητας ο ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

Γιάννενα: Δίνει λύσεις στις υπηρεσίες καθαριότητας ο ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
Προσπάθεια για να δώσει λύσεις, έστω και μέσω τροπολογίας που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπ. Εσωτερικών, καταβάλλει η κυβέρνηση, με στόχο να αποφευχθεί ο κίνδυνος να μπει «λουκέτο» στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων, την περίοδο των Χριστουγέννων.
Η χαρακτηριστική καθυστέρηση του ΑΣΕΠ στην ολοκλήρωση της διαδικασίας για την προκήρυξη 3Κ και τους οριστικούς πίνακες κατάταξης των προσληφθέντων δημιούργησε αλυσιδωτά προβλήματα στην αυτοδιοίκηση και κάποιες υπηρεσίες δήμων υπολειτουργούν από τις αρχές της εβδομάδας.
Στο δήμο Ιωαννιτών από τους 21 εργαζόμενους που είχαν ξεκινήσει την εργασία τους στην καθαριότητα, έξι σταμάτησαν να εργάζονται στις αρχές της εβδομάδας, όμως η τροπολογία που αναμένεται να ψηφισθεί σήμερα από την ολομέλεια της Βουλής θα δώσει παράταση στις συμβάσεις τους μέχρι την οριστικοποίηση των πινάκων κατάταξης.
Ο Δήμος Ιωαννιτών από την άλλη προκειμένου να αντιμετωπίσει και το παραμικρό ενδεχόμενο νέας κωλυσιεργίας προχώρησε στην προκήρυξη πρόσληψης 24 ατόμων, οδηγών απορριμματοφόρων και εργατών καθαριότητας αντίστοιχα, με συμβάσεις δίμηνης διάρκειας.
Παράλληλα όπως ανέφερε χθες σε δηλώσεις του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Κατηρτσίδης, υλοποιώντας απόφαση του δημοτικού συμβουλίου πρόκειται να προχωρήσει σε ανανέωση της σύμβασης με τον ιδιώτη εργολάβο της αποκομιδής στην Δ.Ε Μπιζανίου για χρονικό διάστημα τριών επιπλέον μηνών.
«Είναι αλήθεια, ότι ο Δήμος Ιωαννιτών αντιμετωπίζει τα λιγότερα προβλήματα σε σχέση με άλλους δήμους της χώρας, όπου οι υπηρεσίες καθαριότητας υπολειτουργούν. Δεν θέλουμε όμως να διακινδυνεύσουμε σε καμία περίπτωση την εικόνα της πόλης ειδικά την περίοδο των εορτών που αναμένεται να κατακλυστεί από χιλιάδες επισκέπτες. 
Η οριστική λύση βέβαια και για το Δήμο Ιωαννιτών και για το σύνολο των δήμων στη χώρα θα έρθει και με την οριστικοποίηση των πινάκων από το ΑΣΕΠ αλλά κυρίως εάν υλοποιηθεί η δέσμευση που ανέλαβε ο κ. Χαρίτσης στο συνέδριο της ΚΕΔΕ για την απεμπλοκή της διαδικασίας των προσλήψεων στους δήμους», κατέληξε ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων.
anex.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Δίνει λύσεις στις υπηρεσίες καθαριότητας ο ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7166534273642610160
item