Κοτζιάς για τις δηλώσεις Ζάεφ: Αν ήμουν ΥΠΕΞ, θα του τράβαγα τα αυτιά με όλους τους τρόπους

Κοτζιάς για τις δηλώσεις Ζάεφ: Αν ήμουν ΥΠΕΞ, θα του τράβαγα τα αυτιά με όλους τους τρόπους
Παραβίαση όχι μόνο της συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και της ενδιάμεσης συμφωνίας του 1995, χαρακτήρισε ο Νίκος Κοτζιάς τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ, περί διδασκαλίας της «μακεδονικής γλώσσας» στην Ελλάδα.
Οταν ρωτήθηκε τι θα έκανε αν ήταν ακόμη υπουργός Εξωτερικών, ο κ. Κοτζιάς απάντησε στον ΑΝΤ1: «Θα του τράβαγα τα αυτιά με όλους τους τρόπους. Και από το ΝΑΤΟ και από την ΕΕ και μέσω του Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος παρενέβη και του είπε ότι παραβιάζει δύο όρους τόσο της Συμφωνίας των Πρεσπών όσο και της ενδιάμεσης συμφωνίας του 1995».
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών σημείωσε: «εγώ στις δηλώσεις του κ. Ζάεφ δεν διαπίστωσα κάπου να υπάρχει αναφορά για “μακεδονική μειονότητα” στο Αιγαίο ή αλλού», ενώ τόνισε ότι έχει σημασία να αντιμετωπίσουμε με ηρεμία και νηφαλιότητα όσα λέγονται στα Σκόπια.
Σε ερώτηση για το αν θα περάσει από την ελληνική Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών, απάντησε καταφατικά, ενώ σημείωσε ότι ο Πάνος Καμμένος δεν μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση και το ξέρει. Παρατήρησε μάλιστα σε άλλο σημείο «Ο κ. Καμμένος θα ήταν ο τελευταίος που θα ήθελε εκλογές, διότι δεν είμαι σίγουρος ότι θα επανεκλεγεί. Αλλά εκείνος ξέρει καλύτερα».
Αναφερόμενος στην υπόθεση των απελάσεων των Ρώσων διπλωματών το καλοκαίρι, κάτι που είχε προκαλέσει ένταση στις σχέσεις Αθήνας- Μόσχας, είπε ότι εκλήθη από τον πρωθυπουργό και του ανακοινώθηκε η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να απελαθούν οι συγκεκριμένοι.
Τέλος, είπε ότι είχε ενημερώσει τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου δύο φορές για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης, στην Κρήτη το καλοκαίρι του 2016 και στη Σμύρνη πριν από μερικούς μήνες. 
Σε ερώτηση για το αν ανησυχεί για τα τουρκικά παιχνίδια στην κυπριακή ΑΟΖ απάντησε «Η δουλειά του ΥΠΕΞ δεν ήταν να φοβάται, αλλά να είναι σοβαρός και νηφάλιος. Τα μέτρα που είχαμε πάρει ήταν να συνεννοηθούμε με τις χώρες εταιρείες των οποίων αξιοποιούν και εκμεταλλεύονται τα κοιτάσματα, να έχουν παρουσία και να προστατεύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία».

epirusblog.gr
5 of 5
Κοτζιάς για τις δηλώσεις Ζάεφ: Αν ήμουν ΥΠΕΞ, θα του τράβαγα τα αυτιά με όλους τους τρόπους
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3725475515125332848
item