Δορυφόροι αποκαλύπτουν μυστική πυραυλική βάση στη Β. Κορέα Δορυφόροι αποκαλύπτουν μυστική πυραυλική βάση στη Β. Κορέα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Δορυφόροι αποκαλύπτουν μυστική πυραυλική βάση στη Β. Κορέα

Δορυφόροι αποκαλύπτουν μυστική πυραυλική βάση στη Β. Κορέα
Η Βόρεια Κορέα επέκτεινε και αναβάθμισε μια μεγάλη βάση βαλλιστικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, όπως αποκαλύπτουν δορυφορικές φωτογραφίες που μετέδωσε την Τετάρτη το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
Η εξέλιξη υπογραμμίζει την έλλειψη προόδου της Πιονγιάνγκ με την Ουάσιγκτον στο διάστημα που ακολούθησε την ιστορική συνάντηση κορυφής του Κιμ Γιονγκ Ουν με τον Ντόναλντ Τραμπ στη Σιγκαπούρη.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, η Πιονγκγιάνγκ έχει επεκτείνει τη βάση Γιονγκτζό-ντονγκ, στην ορεινή ενδοχώρα της Βόρειας Κορέας, ενώ έχει επίσης κατασκευάσει μια νέα εγκατάσταση, η ύπαρξη της οποίας δεν ήταν γνωστή μέχρι τώρα.
Eιδικοί δήλωσαν στο CNN ότι η τοποθεσία αυτής της βάσης είναι κατάλληλη για την φιλοξενία νέων βορειοκορεατικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ικανών να φέρουν πυρηνικές κεφαλές.
«Παρακολουθούμε στενά τη Βόρεια Κορέα, αλλά δεν μπορούμε να σχολιάσουμε ζητήματα που αφορούν (τέτοιου είδους) πληροφορίες», περιορίστηκε να αναφέρει το αμερικανικό Πεντάγωνο.
Στη συνάντησή τους τον Ιούνιο, ο Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύθηκαν με κοινή ανακοίνωσή τους να επιδιώξουν την «πλήρη αποπυρηνικοποίηση» της κορεατικής χερσονήσου, χωρίς όμως να διευκρινίσουν το πώς ή το με ποια μέσα θα επαληθευτεί αυτό.
Ο Aμερικανός πρόεδρος δήλωσε εξάλλου το Σάββατο ότι ελπίζει να οργανωθεί μια δεύτερη συνάντηση κορυφής με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας στις αρχές του 2019.
epirusblog.gr
5 of 5
Δορυφόροι αποκαλύπτουν μυστική πυραυλική βάση στη Β. Κορέα
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 8212721827273015757
Σχόλια
item