Γιάννενα: Μόνιμη η αγωνία για τον άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά του ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ Γιάννενα: Μόνιμη η αγωνία για τον άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά του ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Μόνιμη η αγωνία για τον άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά του ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Γιάννενα: Μόνιμη η αγωνία για τον άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά του ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Κ. Καψάλης: «Το συγκεκριμένο οδικό τμήμα έχει περάσει από σαράντα κύματα χωρίς να πάρει μέχρι σήμερα το δρόμο της υλοποίησης». 
Στο προσκήνιο επαναφέρει ο Δήμαρχος Πωγωνίου, Κώστας Καψάλης, το μείζον για την περιοχή ζήτημα του οδικού άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά, ένα θέμα που ταλανίζει εδώ και χρόνια τις τοπικές κοινωνίες της περιοχής.
Ο κ. Καψάλης, σε δήλωσή του, με αφορμή τη νέα διαβεβαίωση του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη για την επέκταση της Ιόνιας Οδού έως την Κακαβιά, εκφράζει την αγωνία του για το συγκεκριμένο έργο και υπενθυμίζει πως πρόκειται για έναν οδικό άξονα που θα προσφέρει τα μέγιστα στο Πωγώνι, αλλά και στην Ήπειρο γενικότερα.
Αρχικά ο κ. Καψάλης στη δήλωσή του επισημαίνει τα εξής: «Το οδικό τμήμα Ιωάννινα – Κακαβιά έχει περάσει από «σαράντα κύματα» χωρίς να πάρει μέχρι σήμερα το δρόμο της υλοποίησης. 
Στο παρελθόν είχαμε γίνει αποδέκτες διαβεβαιώσεων ότι η επέκταση της Ιόνιας Οδού θα φτάσει έως την Κακαβιά, χωρίς ωστόσο να υπάρξει καμία θετική εξέλιξη. 
Θυμίζουμε ότι θα αποτελούσε ένα από τα μεγάλα έργα υποδομής του ΕΣΠΑ 2014-2020 για να αποσυρθεί στη συνέχεια ενώ έγιναν συζητήσεις για την υλοποίησης του μέσω χρηματοδότησης από την ΕΤΕπ».
Στη συνέχεια ο δήμαρχος Πωγωνίου αναφέρει πως μόλις πριν από λίγες ημέρες υπήρξε μία ακόμη διαβεβαίωση για την τύχη του έργου, με τον κ. Σπίρτζη να το τοποθετεί στην επέκταση των οδικών αξόνων, μία νέα γενιά μεγάλων οδικών έργων που θα έρθουν μέσα από τις συμβάσεις παραχώρησης των οδικών αξόνων της χώρας.
«Πρόκειται για έναν οδικό άξονα που θα προσφέρει ποικιλοτρόπως τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο ενώ είναι μεγίστης σημασίας η διακρατική του υπόσταση. Αξίζει δε να σημειωθεί, για μία ακόμη φορά, ότι είναι μελετητικά ώριμο.
Ελπίζουμε να μην πρόκειται για μία ακόμη διαβεβαίωση χωρίς υπόσταση και να δούμε επιτέλους να ξεκινάει ένα μεγάλο έργο που θα ολοκληρώσει την Ιόνια Οδό, συνδέοντάς τη με τη γείτονα Αλβανία, βγάζοντας συγχρόνως από την απομόνωση τον παραμεθόριο Δήμο Πωγωνίου», καταλήγει ο κ. Καψάλης. 
Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Μόνιμη η αγωνία για τον άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά του ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7456734628711796644
Σχόλια
item