Ένα υπόγειο παλάτι στο βαθύτερο μετρό στον κόσμο!

Ένα υπόγειο παλάτι στο βαθύτερο μετρό στον κόσμο!
Το Μετρό της Αγίας Πετρούπολης είναι ένα από τα ομορφότερα στον κόσμο, που... λειτούργησε για πρώτη φορά το 1955.
Η αρχική Κόκκινη Γραμμή εξυπηρετούσε τη διαδρομή Kirovsko-Vyborgskaya, ενώ στην πορεία του χρόνου προστέθηκαν τέσσερις ακόμη, όλες με ονόματα χρωμάτων (Μπλε, Πράσινη, Πορτοκαλί και Μοβ).
Βασικά χαρακτηριστικά του Μετρό είναι οι περίτεχνες διακοσμήσεις στις κολόνες, οι βαρύτιμοι πολυέλαιοι από καθαρό κρύσταλλο στις οροφές, οι ξεχωριστοί πίνακες ζωγραφικής διάσημων καλλιτεχνών στους τοίχους αλλά και τα πολυτελέστατα μάρμαρα με τα οποία επενδύθηκαν όλες οι αποβάθρες.
Λόγω της μοναδικής γεωλογίας της Αγίας Πετρούπολης, αφού ολόκληρη η πόλη είναι χτισμένη ανάμεσα σε κανάλια, το μετρό παρουσιάζει την εξής ιδιομορφία: Το σύνολο των γραμμών δημιουργήθηκαν πολλά μέτρα κάτω από το έδαφος, ενώ η βαθύτερη αποβάθρα βρίσκεται στο σταθμό Admiralteyskaya, 105 μέτρα κάτω από τη γη!
Το Μετρό της Αγίας Πετρούπολης εξυπηρετεί καθημερινά πάνω από τρία εκατομμύρια επιβάτες, ενώ συγκεντρώνει και το ενδιαφέρον εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών, οι οποίοι το επισκέπτονται εν είδει μουσείου. Αν χαθείτε, μάλιστα, σίγουρα δεν θα απογοητευτείτε, αφού θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε όλα τα έργα τέχνης που συγκεντρώνονται σε αυτό το υπόγειο… παλάτι!
epirusblog.gr
5 of 5
Ένα υπόγειο παλάτι στο βαθύτερο μετρό στον κόσμο!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7903699145320135922
item