Ήπειρος: Δίκτυο παιδικής πορνογραφίας με έδρα περιοχή της Ηπείρου!

Ήπειρος: Δίκτυο παιδικής πορνογραφίας με έδρα περιοχή της Ηπείρου!

Στη σύλληψη ενός άντρα, ο οποίος είχε στήσει μεγάλο δίκτυο παιδικής πορνογραφίας με δεκάδες εικόνες και βίντεο στο ίντερνετ, προχώρησε η Αστυνομία σε περιοχή της Ηπείρου, που δεν κατονομάζεται.

Η νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο αποκαλύφθηκε μετά την αξιοποίηση στοιχείων που παρείχε ο οργανισμός N.C.M.E.C. (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις Η.Π.Α.


Οι άντρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξασφάλισαν ένταλμα και εισέβαλαν στην οικία του κατηγορούμενου, όπου πραγματοποίησαν έλεγχο. Εκεί βρέθηκαν δεκάδες αρχεία με εικόνες και βίντεο, τα οποία ανήκαν στον συλληφθέντα.


Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας: 
«Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος σε βάρος ημεδαπού, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.


Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού N.C.M.E.C. (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις Η.Π.Α, σύμφωνα με τις οποίες χρήστες του διαδικτύου απέκτησαν πρόσβαση σε ιστοσελίδες και διαδικτυακές υπηρεσίες και κατείχαν ή διαμοίρασαν αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.


Τα ανωτέρω στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών με αποτέλεσμα την έκδοση σχετικού Βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημ/κών Αθηνών, σύμφωνα με το οποίο οι εμπλεκόμενοι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου γνωστοποίησαν τα στοιχεία ταυτότητας των συνδρομητών τους.


Κατόπιν των ανωτέρω, την Τρίτη 30 Οκτωβρίου, κλιμάκιο αστυνομικών διενήργησε έρευνα στην οικία του ημεδαπού σε περιοχή της Ηπείρου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σκληρός δίσκος και συσκευή έξυπνου κινητού τηλεφώνου (smartphone) με κάρτα sim.


Κατά τη διάρκεια των ερευνών ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του ημεδαπού στην υπόθεση, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν δεκάδες αρχεία εικόνας και βίντεο πορνογραφικού υλικού, με την συμμετοχή ανηλίκων και συνελήφθη».


proinoslogos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Ήπειρος: Δίκτυο παιδικής πορνογραφίας με έδρα περιοχή της Ηπείρου!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7515410450780744934
item