Άρτα: Έργα ασφαλτόστρωσης για εξυπηρέτηση κτηνοτροφικών–αγροτικών εκμεταλλεύσεων


Άρτα: Έργα ασφαλτόστρωσης για εξυπηρέτηση κτηνοτροφικών–αγροτικών εκμεταλλεύσεων
Στις 12 Δεκεμβρίου δημοπρατείται το έργο «Ασφαλτοστρώσεις δρόμων για εξυπηρέτηση κτηνοτροφικών – αγροτικών εκμεταλλεύσεων από Τ.Κ. Γαβριάς σε Δ.Κ. Κωστακιών στο Δήμο Αρταίων», συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ. 

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ), στο οποίο είχε υποβάλλει τη σχετική πρόταση ο Δήμος Αρταίων. Η προκήρυξη του έργου έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Αρταίων στην ενότητα «Προκηρύξεις».

Μεταξύ άλλων, το έργο αφορά στην βελτίωση και ασφαλτόστρωση συνεχόμενου δικτύου μήκους 5 χιλιομέτρων υφιστάμενων χαλικοστρωμένων αγροτικών οδών του Δήμου στην περιοχή της Γαβριάς και των Κωστακιών. 

Οι δρόμοι οδηγούν σε αγροτικές και κτηνό-πτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και η ασφαλτόστρωση θα βοηθήσει σημαντικά τις παραπάνω δραστηριότητες.

«Συνεχίζουμε τις ασφαλτοστρώσεις αγροτικής οδοποιίας σε όλο το Δήμο Αρταίων για την εξυπηρέτηση πτηνό-κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και αγροτικών καλλιεργειών, καθώς με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε μόνιμες υποδομές και βοηθάμε τον πρωτογενή τομέα και ιδιαίτερα τους παραγωγούς μας, διευκολύνοντας τις μετακινήσεις τους και δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ενισχύσουν την παραγωγή τους. 

Υπενθυμίζω πως στις 30 Νοεμβρίου δημοπρατούνται 22 χιλιόμετρα ασφαλτοστρώσεων προϋπολογισμού σχεδόν 2 εκ. ευρώ από δημοτικούς πόρους, ενώ το επόμενο διάστημα δημοπρατείται ένα ακόμη έργο ασφαλτοστρώσεων, ακόμη 22 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ σχεδόν από πόρους του Υπουργείου Εσωτερικών. 

Βέβαια, ο Δήμος μας ακόμη περιμένει την επίσημη ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε) των ασφαλτοστρώσεων αγροτικών δρόμων μήκους 30 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ, μια απόφαση η υπογραφή της οποίας έχει καθυστερήσει σημαντικά, καθώς είχε ανακοινωθεί από την Κυβέρνηση από το φθινόπωρο του 2017!», αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Έργα ασφαλτόστρωσης για εξυπηρέτηση κτηνοτροφικών–αγροτικών εκμεταλλεύσεων
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 719172171850406375
item