«Έφυγε» η πρώτη Σταρ Ελλάς!

«Έφυγε» η πρώτη Σταρ Ελλάς!
Τη βραδιά που η Νταίζη Μαυράκη κέρδισε τα καλλιστεία του 1952 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης γνώρισε τη Μαρίκα
Εφυγε από τη ζωή η πρώτη Σταρ Ελλάς... Η Νταίζη Μαυράκη, η Κρητικιά καλλονή που είχε γοητεύσει στις αρχές της δεκαετίας του ’50 τόσο την Ελλάδα όσο και ολόκληρη την υφήλιο, «έφυγε» χτυπημένη από το Αλτσχάιμερ, σε ηλικία 83 χρόνων.
Ηταν μόλις 17 ετών όταν το 1952 στέφθηκε Σταρ Ελλάς κι έναν χρόνο αργότερα παραλίγο να αναδειχθεί η πιο όμορφη γυναίκα του πλανήτη, καθώς για μία ψήφο δεν εξελέγη Μις Υφήλιος, ενώ γύρισε την πλάτη της στις προτάσεις για καριέρα στο Λόκγουντ, μια και η αγάπη της για την Ελλάδα την ανάγκασε να γυρίσει πίσω. 
Επιστρέφοντας στην πατρίδα συμμετείχε στη δραματική ταινία του 1954 με τίτλο «Νυχτερινή περιπέτεια» και στη συνέχεια μετακόμισε στη Βιένη, όπου σπούδασε σκηνοθεσία και ενδυματολογία.
Οικογένεια
Γυρίζοντας και πάλι πίσω στη χώρα, αποσύρθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας για να αποκτήσει δική της οικογένεια. 
Ο πρώτος της γάμος ήταν με τον ιδιοκτήτη κλωστοϋφαντουργίας Βελλή, αλλά δεν κράτησε. Ακολούθησε δεύτερος γάμος με τον γιατρό Αντώνη Κομνηνό, με τον οποίο έζησε μαζί μισό και πλέον αιώνα και απέκτησε δύο παιδιά και εγγόνια. 
Σύμφωνα με τη mixanitouxronou.gr, στα καλλιστεία όπου αναδείχτηκε Σταρ Ελλάς το 1952 ο νεαρός βουλευτής Κωνσταντίνος Μητσοτάκης γνώρισε τη Μαρίκα Γιαννούκου -μετέπειτα Μητσοτάκη-, κόρη εύπορης οικογένειας. 
Ο Μητσοτάκης είχε κάθε λόγο να βρίσκεται στην πασαρέλα του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», καθώς διαγωνιζόμενη ήταν η μακρινή εξαδέλφη και στενή φίλη του Νταίζη Μαυράκη, η οποία κέρδισε πανηγυρικά τον διαγωνισμό με το ψευδώνυμο «Ακρωτήρι». 
Η κηδεία θα γίνει το Σάββατο στις 11 το πρωί από το 1ο Νεκροταφείο Αθηνών.
epirusblog.gr
5 of 5
«Έφυγε» η πρώτη Σταρ Ελλάς!
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 5454227547342126944
item