Πρέβεζα: Στο κλείσιμο της Εθνικής Οδού προχωρούν κάτοικοι και κοινωνικοί φορείς του Θεσπρωτικού

Πρέβεζα: Στο κλείσιμο της Εθνικής Οδού προχωρούν κάτοικοι και κοινωνικοί φορείς του Θεσπρωτικού
Ενώ οι επιχειρηματίες, κάτοικοι και κοινωνικοί φορείς της ευρύτερης περιοχής του Θεσπρωτικού κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην απόφαση αναστολή της λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Θεσπρωτικό και έχουν προγραμματίσει να προχωρήσουν στον συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ιωαννίνων στη διασταύρωση της Στεφάνης, αύριο Σάββατο 3 Νοεμβρίου και ώρα 9 το πρωί, ο δήμαρχος Ζηρού κ. Καλαντζής Νικόλαος, απέστειλε επιστολές διαμαρτυρίας τόσο προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο όσο και προς τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Ο κ. Καλαντζής ζητά την συνδρομή τους στην κατεύθυνση της άρσης της απόφασης της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας, άμεσα.

Όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο Δήμαρχος Ζηρού «σε μία δύσκολη περίοδο με έντονα τα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, όπου οι πολίτες, επιχειρηματίες, επαγγελματίες και αγρότες αλλά και ολόκληρη η τοπική κοινωνία δοκιμάζονται, η αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων και θα λειτουργήσει ανασταλτικά στις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής. 

Επίσης θα πλήξει σοβαρά τους ηλικιωμένους συνταξιούχους οι οποίοι θ’ αναγκαστούν είτε να ταλαιπωρηθούν ταξιδεύοντας δεκάδες χιλιόμετρα μακριά για να εξυπηρετηθούν από άλλο υποκατάστημα της Τράπεζας με ότι αυτό συνεπάγεται σε κόστος και χρόνο.

Σύμφωνα και με τα όσα τονίστηκαν στο ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Καλαντζής ζητά από τον κ. Στουρνάρα την συνδρομή του για να αρθεί άμεσα η απόφαση αναστολής λειτουργίας του υποκαταστήματος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στο Θεσπρωτικό, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τα προβλήματα που θα δημιουργήσει. 

Επιπροσθέτως ζητά να γίνει προσπάθεια για περαιτέρω στήριξη της Τοπικής επιχειρηματικότητας των επαγγελματιών και αγροτών της ευρύτερης περιοχής.

mypreveza.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Στο κλείσιμο της Εθνικής Οδού προχωρούν κάτοικοι και κοινωνικοί φορείς του Θεσπρωτικού
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 7860606474079629079
item