Οι μισοί Γερμανοί τάσσονται υπέρ των πρόωρων εκλογών Οι μισοί Γερμανοί τάσσονται υπέρ των πρόωρων εκλογών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Οι μισοί Γερμανοί τάσσονται υπέρ των πρόωρων εκλογών

Οι μισοί Γερμανοί τάσσονται υπέρ των πρόωρων εκλογών

Περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς ζητούν την διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού και την προκήρυξη νέων εκλογών, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Όπως είναι αναμενόμενο, η ιδέα των πρόωρων εκλογών είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των υποστηρικτών της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD), η οποία διανύει την πλέον παραγωγική εκλογικά φάση της.


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa που διενεργήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού Focus, το 51% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής νέων εκλογών, ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 32%.

Μεταξύ των υποστηρικτών της AfD, υπέρ των εκλογών τοποθετείται το 85%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό πέφτει στο 28% μεταξύ των υποστηρικτών της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU).

Διχασμένοι φαίνονται οι υποστηρικτές του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) με 49% υπέρ των εκλογών, αλλά και των Πράσινων, με ποσοστό 50%. Στο 57% φθάνει το ποσοστό των υποστηρικτών των Φιλελεύθερων (FDP) που ζητούν εκλογές.

epirusblog.gr
5 of 5
Οι μισοί Γερμανοί τάσσονται υπέρ των πρόωρων εκλογών
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 6887136767189537155
Σχόλια
item